Борисов обяви края на разкола в деня на София

stat
13:39  |  17 септември 2010 | Политика / Автор Десислава Димитрова /    |  видео
Бойко Борисов целуна ръка на патриарх Максим на водосвета послучай празника на София Бойко Борисов целуна ръка на патриарх Максим на водосвета послучай празника на София
Сн.: БГНЕС
Видео: Фандъкова: В лицето на Бойко Борисов софиянци имат най-силното лоби

Най-сетне дългогодишният разкол в българската църква завърши и имаме единна, силна православна църква, която да води българския народ.
Това каза премиерът Бойко Борисов след водосвета и тържественото издигане на знамената на София по повод празника на столицата, предаде „Фокус”.
Днес беше извършен водосвет, в който се включи и главата на Българската православна църква Патриарх Максим, предаде "Фокус".
Той се помоли за здравето и благоденствие на гражданите и отправи молитва за избавлението на града и държавата.

Точно вчера обаче дойде новината, че Европейският съд по правата на човека в Страсбург окончателно осъжда държавата да плати 50 000 евро на алтернативния синод на митрополит Инокентий заради изгонването им от църквите през 2004 г.

Министър-председателят пожела на софиянци, на всички гости на столицата и на хората, които управляват града, дълъг живот и здраве. Той изрази надежда, че в средата на 2012 г. всички ще станем свидетели на един по-модерен в инфраструктурно отношение град.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък заяви, че в лицето на Бойко Борисов софиянци имат най-силното лоби и разчитат на него. Тя изтъкна, че над 60 хиляди души на ден от цялата страна избират да посетят столицата и това я прави солидарна с цялата страна.
Бог да пази нашия град от бедствия и катастрофи", си пожела Фандъкова, цитирана от БГНЕС.
Тя обеща, че до 4 години столицата ще бъде преобразена.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, депутати, общински съветници и граждани.

Вижте видео от изявлението на Фандъкова и Борисов по повод празника на София

 
Последно в Политика


Фараона:Обединеното кралство е най-голямата офшорка в Европа

Винаги по света е имало държави и територии с благоприятно законодателство за разлика от други с по-неблагоприятно.