Борисов обяви края на разкола в деня на София

Най-сетне дългогодишният разкол в българската църква завърши и имаме единна, силна православна църква, която да води българския народ.

Обратно в новината

Коментари - Борисов обяви края на разкола в деня на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз лично мисля,че лицемери като Б.Б. и Максим трябваше вчера да целуват ръката на Доган и Масларова,а не да се правят на толкова загрижени за Българската Църква!Безсрамници жалки!

Прав(а) сте. Но не това е най-важното. Най-важното е, че всеки който работи и пребивава в София трябва да се регистрира в съответната община (район) и там да си плаща данъците и таксите, а не на село, където данък сгради е 5 лв., а такса смет 10 лв. Само по този начин Софийската община ще може да събере необходимите й приходи! Както, между впрочем, е в Германия. Затова там градовете са чисти, освен че и гражданите пазят. P.S. помнят, а не помнат (б.а.)

Абе щом от двата синода старците се бяха хванали за брадите (в буквалния смисъл!) за да делят свещоливницата, щото носела пари, зае... и двата

Марто, още малко и гонение на християните ще организираш! Направо ми е жал за теб. Честно. Явно нещо много не ти върви в живота щом все огън и жупел сипеш по форумите. Все пак отиди на църква, запали си свещичка и се помоли от сърце. Ако пък от едното любопитсво те интересува ''какво си мрънкат поповете'' - ами хвърли едно око на Божествената литургия. Има я в интернет. Така няма да не се изказваш неподготвена, защото знаеш ли........може пък и да има Господ. Поне излишни грехове няма да трупаш, богохулствайки.

за какво е осъдена България в Страсбург!!!! "Най-сетне дългогодишният разкол в българската църква завърши и имаме единна, силна православна църква, която да води българския народ."

ти пак къде се обаждаш, американче.... кво ти отбира тиквата от православие.

Но не и по местоживеене .Вече дълги години съм в т.н.провинция и хич не съжалявам.Родих се и израстнах в София и помня тази София ,по която въздишате.Имаше и хубави и грозни неща. Спомням си ,вечер като се прибирах/есен,зима/ около ноздрите си имах тъмни кръгчета,от сажди ,резултат от хилядите печки на въглища и парните локомотиви на гарата.Кога София е била по зелена, като Западният парк беше извън града и на фиданки.Южния парк въобще не съществуваше а Северният беше ниви.Като ученици ни водеха някъде към Земляне да садим дървета.Към 1960-64 г.новите сгради ,с изключение на правителствените, се брояха на пръстите на едната ръка. Основно ,преобладаваха грозни схлупени сгради от преди войната. Първият бар в София беше млечният, на "Стамболийски". На трамваите вратите не се затваряха и хората висяха на гроздове от тях.Все в тоя ред на мисли,мога да напиша книга.Разбира се и за прекрасните кебапчета,невероятните шкембеджийници.За първите концерти в "Универсиада".Но това е минало.Когато отивам в София, с приятна изненада виждам колко нови и красиви сгради са построени.По темпове София ,наподобява Брюксел от преди години. Убеден съм ,че тя ще бъде един приличен европейски град.

много хубав коментар. по това време, което описвате, беше и приятно със софиянци да се разговаря, защото не се смятаха за особена класа хора. но от близките з0 години всякакви провинциялни лекета се шопеят и са в състояние в едно изречение да изредят всички бългаски диалекти, но не и оригиналния шопски.

Arno Brenner

Което доказва що за софиянци са всъщност.

Браво на премиера! Само се моля, да не обяви края на държавата скоро ... с присъщото си простодушие. Защото, колкото и корумпирани да са били предните, поне оставиха нещо след себе си... тоз човек ще остави само незавършени разследвания.

до маcALLISTER ... абсолютно сте прав има една група от хора които много добре се ориентират накъде духа вятъра вижте колко от сегашните депутати са били депутати в други парти и ако аз някога се кандидатирам за политик моето мото ще е "крада по малко умерено съм корумпиран и няма да върша нищо защото ще е по добре за избирателите"...

този човек(имам в предвид премиера)кога и дали въобще почива вчера беше някъде из европата днес целува ръка на патриарха а утре по едно и също време ще е направил няколко изказвания няколко първи копки и ще открие няколко нови обекта започнати при предходните правителства

Какво се правят на набожни, аман от тая хунта на дебеловрати комунистчета. Аз поне като съм възпитан в социализЪма не се опитвам никого да лъжа, че съм религиозен, не съм, няма да бъда и дори считам това за едно от малкото добри неща дето сме получили от ония 45 години. Всичките комуняги още не хвърлили червените книжки и взеха на църква да си играят, полицията ни дава нравоучения, народа ни "шибан" - докога ще ги търпим? Какво точно правят за нас - удоволетворяват бълнуванията на шепа пияници за отмъщение от комунисти на комунисти ли? Ква е разликата - никаква, единия мазен, другия тъп, но все червени та дрънкат. Толкова ли изпростяхме та не можем някакава поне посредствена алтернатива на тая сган да намерим.

Вижте проекта sofia2012.com

След като направи толкова много за разкола на БАН,Борисов изведнаж прекрати разкола на православната църква,която щяла "...да води българският народ".Г-н Борисов,Вие сте фалшив премиер с изкуствено образование.Срам ме е от Вас!

и аз не съм ти фен, особено пък на проявената интелигентност...

Краят на разкола е една от много малкото добри новини за българина от доста години насам. Ако и политическата паплач се опита да ограничи собствените си болни амбиции и комплекси и подаде поне "полвин" ръка на противника, може би ще има още добри новини. Но... къде ти в политическа глава такъв акъл и доброжелателност ? Абсурд !

Бог-Саваот вече оправи и църквата! Този човек разбира от всичко друго, но не и от изпълнение на основните му задължения като премиер! Пак се беше изтипосал на първия ред, абе за този човек работно време няма ли?

София трябва да е обградят с един ров огромен и да го напълнят с вода и да сложат от така наречената провинция караул и който се опита да излезе разстрел и тогава България ще се оправи това истината а ББ хваща гората.

Да позная ли какъв е балът от дипломите ти? И коя и последната книга, кога си я прочел, анализ и коментар и т.н.

Едно е да си Селянин, който живее на село и там си обработва земята(това го правят и в Швейцария и се гордеят) и не му пука за овцете в града, а съвсем друго е "Гражданин" със селски маниери и злоба!

Честит Празник ,Софиянци!!! Къде сте?! Я се вземете в ръце и си пратете селяните на село, като назначавате в София само постоянно живущи поне от 5 -10 год. , а не временно пребиваващи пладнешки айдуци /обирджии/ По-ниските им заплати вече дават своя резултат върху облика на София?! Софийски работодатели осъзнайте се! Бъдете живи и здрави !!! София на Софиянци и гостите и, а не на селянията днес!!!

Бойко,Бойко и ти ни измами.Подозорах,че си комунистче.Разколът в църквата няма да приключи,докато се управлява от ченгета на ДС.Още по-лошо е че взимаш страна по-спора,не си вдянал какво е решението на съда в Страсбург и индиректно заявяваш:кои сте вие, майната ви.

Тя вече е преобразена и още ще се преобразява от десетките катуни.В трамваите циганите са седнали по седалките, естествено че са без билети, а обслужващият им персонал, -българите, се клатят в средата с билет и с торбите.Да се смееш ли, да плачеш ли.

Много точна картинка!До кога ще ги търпим тези пиявици?....и аз не знам ...с добро ли ,с лошо ли време е да се ,,интегрират,,!

София я преобразяват от 120 години и все си е на тоя хал. Вие, "кореняците софиянци от първо поколение", само сте забравили родните си места от провинцията и имате наглостта да хулите провинцията. Ако нямаше Варненска, Пловдивска, Бургаска, Добричка и Русенска област вие, величието на мутрите, чалгата и шоплука, щяхте да питате къде серат гладните.

"Някой ще ми обясни ли какво става?" - както често пита половинката мъж от "Двама мъже и половина. Как му видяхме сметката на разкола? Имаше разкол за 50 000 лева ли? И сега - хоп, няма разко-ол! Какви ги приказва пак ББ?

Да бе, що за новина - глупост и половина.

В Каменар белите българи работа нямат. Странно, че една софиянка познава това ромско селце около Варна.

е защо боко целува ръка на максим, трябва максим на боко, щото боко е генерал, а максим само полковник? а най-добре да се гушнат, все пак са колеги от ДС

За да си стоят хората на село(малък град,голям град и т.н.) първо трябва да се преобрази провинцията - да се свърши с феодализма (мутрета,местни фактори ,мафийки и т.н.)и с "данък" цигани ,който съсипва нашия селянин.Защо почти няма чуждестранни инвеститори в Южна Италия и Сицилия?

Крайно време е да се премахнат всички религии които само грабят и разделят хората. Разделят ги на мюсулмани, юдеи, католици, протестанти, източноправославни и всякакви други! А целта е само една - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! И разбира се много много злато, имоти, пари и влияние!

Чудя се как Боцко досега не е станал архонт, архимандрид или папа, че поне нали от всичко опитва... А Слави Бинев е архооонт - хи-хи-хи, нека завижда Боцкооо...

"край на разкола" с парашутиста от ДС максим /на който бе предложено формално да подаде оставка и пак щяха да го изберат на църковен събор, но доносника си доносник и работата му е да всява раздори/. И бойко членува в ЕНП, но като му гледам действията му относно църквата и ссср би трябвало да членува в друга европейска партия.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ. Само,че СОФИЯ никога няма да стане онзи град, който помнат моите родители и аз от детството си.Откакто София се напълни с хора от провинцията никога няма да е чиста и хубава.Те са свикнали да се изхвърлят боклуците в деретата на реките или в близките гори, а в СОФИЯ изхвърлят боклуците през прозорците си.В градинките майките с количките и с децата си изхвърлят памперсите на бебетата в тревната площ,чашките с кафе и пликчета от зрънчо , бутилчици от минерална вода.А там водят децата си да играят.Като гледам градинката пред блока ми, която преди два дена беше почистена от общината, сега отново прилича на бунище-мокри кърпички, памперси и т.н.Там дори с кучето си не искам да мина, заради мърсотията.Има една прикъзка десет души да чистят един да мърси винаги ще бъде мръсно.Но какво ги интересува.Голяма част са наематели,които не плащат данъци в СОФИЙСКА община.

Като ти чета коментара, не ми се вярва, че си от София. Бих казал, че си от Плевен или Русе заради неправилната употреба на звука "ъ" вместо "а" (приказка, а не прикъзка).

Айде стига бе! Иди в подлеза на Цариградско до Окръжна болница, да видиш как чисти общината. Най-малко от една година, там не е метено, не дай Бог мито. Да не говорим за безбройните псета, неокосените тревни площи, разбитите улици и липсващите тротоари. Сигурно и за това са виновни селяните, а Фандъкова и подчинените и са невинни.

Комунизмът свърши - отиди на лекар. Хората могат да си живеят в който си град искат, ако спазват законите на страната. Такива като тебе, обикновено, дават апартаменчетата под наем, без да платят и лев данък.

Прав(а) сте. Но не това е най-важното. Най-важното е, че всеки който работи и пребивава в София трябва да се регистрира в съответната община (район) и там да си плаща данъците и таксите, а не на село, където данък сгради е 5 лв., а такса смет 10 лв. Само по този начин Софийската община ще може да събере необходимите й приходи! Както, между впрочем, е в Германия. Затова там градовете са чисти, освен че и гражданите пазят.

селянинът какъв данък сгради ще плаща на софия, когато той не притежава собствено жилище в софия?

Имаме нужда от още паяци и сини зони. Докато завземете всеки инч!!!

Той с църквата се занимава.

Бог да пази нашия град от бедствия, катастрофи и пожарникари", си пожела Фандъкова.

хахаха, бат Бойко и разкола май е спрял :))))))))) къде е батман да победи и него? е то вече не в и смешно, а е филмче за малки деца с изостанало развитие, друг едва ли се връзва на това :))

А кой спря стачките на гърците, а??? Тъй де - Онзи Същият, който казва от къде да изгрее... или изобщо дали да изгрява слънцето!

София, ще стане по хубава тогава, когато не бъде столица на България!!!

Така де. Я виж в Перник каква красота е.

Виж Ню Йорк!!

От какво се разбира, че разкола е приключил.

от това, че Бойко Борисов го е казал!

БОГ да пази премиера на Република България- Бойко Борисов и сформираното от него правителство, бъдете живи и здрави.

Абе ти само тази реплика ли си наизустил от пленума !?! ХАХАХХАХА!!! Я отиди си вземи хаповете, че пак си ги забравил! Или си забравил къде си ги сложил?

За какъв се мислиш, бе?! Хаповете си ги пий ти и остави човека да диша и да си има собствено мнение. Кеф му е - харесва си Б.Б.!!! Плаща си данъците човекът - ще си харесва каквото иска!

Още ли не са ти надули шушоните бе, гъзолизец смотан. Скоро ще ми запееш ти друга песничка, но тогава, по тодорживковски, ще се снишиш и ще излезеш на площада като десетосептемврийските партизани, ни лук ял, ни лук мирисал!

Бойко не изкуфявай църквата никога не е водила българския народ и няма да го води.

Нуждаем се от истински водач, а не от църква водач. Нагледахме се на продажници, предатели и лицемери.

Мечти,мечти! София никога вече няма да бъде красив град.Тя както и Черноморието е презастроена,пренаселена,мръсна.Никога няма да си върне очарованието на зелен, тих и спокоен град, какъвто някои го помним .А да се говори,че ще заприлича на Виена е и смехотворно и нагло.

Още едно доказателство, че Европа е в плен на социлните ис фантазии. Кажете къде по света съдът се бърка в църковните работи?

На всичко отгоре държавата се намеси и когато свещеници убиха свой събрат, а това са си чисто църковни работи. Европа е виновна!

Arno Brenner

Убийството не е чисто църковна работа,

Как пък не се намери някой от "единната и силна православна църква" да обясни, че името на града идва от София - Божията Премъдрост, няма нищо общо със Света София и празника трябва да бъде на 25 март, а езическия паметник в центъра на града да бъде махнат.

Е от такива от селата не може да се преобрази града. Идват изхвърлят си боклука и си отиват.

И после викат... "ние софийския боклук не го искаме"?!?

Да не сгреших- Бойко кмет ли е или министър председател? На всички българи от големите градове им омръзна да слушат за София! София не е България, ало! Да ама Варна е най-красивият туристически град. Макар и нищо да не се прави за Варна, градът се посещава от най-много чуждестранни туристи. А каква красота е когато пристигат пътническите круизни кораби! Това само може да е мечта за софиянци!

Авер, кажи сега кое ти харесва повече: круизните кораби или богатите мадами и лелки (бабиери) от корабите, дошли на секс туризъм у нас?!

първо политиците да се научат да спазват божиите заповеди - като напр. "не кради", па после да ми дават акъл....

Та нещо не разбрах, тая обединена църква сега накъде ще ме води мен и българския народ.Сигурно в тайнството на педофилията и хомосексуализма.Брадатите пръчове са най-покварената измет.

църквата е отделена от държавата, така че Бойко Борисов да не ми навира поповете като водачи...

отдавна софия трябваше да заприлича на виена ,но нещо позакъса!!нищо сега боко и фънди пак ще излъжат,догодина пак,но ще видим..................