Така се обърна премиерът Бойко Борисов към президента на "Литекс" Гриша Ганчев, чийто син бе арестуван заради участие в захарната афера. Специализираният съд остави петима, между които и сина на Гриша Ганчев, в ареста.
Борисов бе категоричен, че се работи много активно по укриването на данъчни задължения в особено големи размери при търговия със захар.

По повод бягството на братята Галеви, Борисов коментира по bTV, че те рано или късно ще бъдат задържани. Това, че ги няма само утежнява тяхното положение, но те рано или късно ще бъдат задържани, заяви Борисов. Това, че ги няма, просто е въпрос на време. Те ще лежат дълго в затвора и това е неоспорим факт, заяви той. Когато има подобни лица, нищо не пречи на прокуратурата да им иска постоянна мярка на основание, че са престъпници, продължи Борисов. Според него, когато вече съдът се е произнесъл, съдът ги е обявил за престъпници, нищо не пречи да им се иска постоянна мярка. Още повече, че с по-лека мярка може да окажат влияние върху свидетели, посочи още премиерът.

Знам, че на всеки ще му хареса драстично вдигане на пенсиите и заплатите, но трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме, заяви премиерът Борисов. Всички сме за растеж и по-високи доходи, но първо да има ръст на икономиката, каза той и изрази съжаление, че постоянно дава гърците за пример неспазване на финансовата дисциплина. Хората има какво да ядат, а когато станат и инфраструктурните проекти, ще станат по-щастливи, с повече спестявания и с повече възможности за работа. И младите хора, като се върнат от чужбина ще им харесва повече, подчерта премиерът.

Управляващата партия е машина за избори и това е факт, коментира още Бойко Борисов като поясни, че самият той всеки ден бил на избори - отивал да проверява или открива инфраструктурни проекти, давал пари за младежка безработица. "Във всички големи градове, където изборите не могат да се манипулират, ГЕРБ печели", обясни той.

По повод думите на Корнелия Нинова, която в петък попита Борисов докога ще ходи в парламента да прави циркове, премиерът заяви, че всички циркове са от нея и тя вече дори нямала какво да го попита. Когато БСП говорят за цирк, получават лоши резултати на изборите, каза още Борисов. Според него самото БСП трябва да обърне внимание на това, което казва бившият президент Георги Първанов, затова че 1 милион лева е бил черният пиар срещу него. Това го казва Първанов, Корнелия Нинова би трябвало да го покани, да се срещне с ПГ на БСП и да каже – кой е дал тези пари, на кои медии са дадени и т.н. Аз на нея не й давам оценка, ходи с прекрасни тоалети, изпитвам уважение към нея, но нека не ми дава тя оценка, коментира още Бойко Борисов. Не взимам страна в спора за председател на БСП, аз съм потърпевш от черен пиар. Срещу мен е имало черен пиар във всички избори досега, каза още премиерът Борисов.

Без да бъде питан по темата с предстоящата забрана за пушене в заведенията и на други обществени места, премиерът поясни, че държи на стадионите да не се пуши - както е в други страни. Според него това може да не важи за парковете и спирките, където "хората можели да се местят, ако някой им дими в носа". На стадионите обаче не можело, понеже всеки имал място. Той каза и че би настоял пред ГЕРБ да се вземе такова решение.

По повод идеята на Красимир Велчев, който е председател на парламентарната група на ГЕРБ, да се въведат психотестове за политиците на изборни длъжности, премиерът посочи, че в това има логика както и когато се прави подобен тест за шофьорски изпит и при носене на оръжие.

По повод гей браковете и в навечерието на поредния Прайд в София премиерът посочи, че България изгражда своята демокрация много усилено. "Всеки ден сме вторачени в своите проблеми, но за да се случи нещо обществото трябва да узрее. Имам едно правило - под юргана на хората да не се бъркам", каза Борисов. Все пак премиерът посочи, че хората с различна сексуална ориентация имат същите права като всички останали и имат право да делят нощите си, с когото пожелаят.
"Нека се обичат", заяви Борисов, но добави, че не знае дали тази тема е на дневен ред днес.