След шест години България ще добива много газ. Вече имаме над 10% собствено производство, английската компания „Мелроуз” го добива, и се надявам, че в рамките на шест години ние ще имаме достатъчно количество газ, каза още премиерът.

Министерският съвет днес предостави на “Дайрект Петролеум България“ 35-годишна концесия за добив на природен газ и кондензат от находище “Койнаре“ – участъци “Борован“, “Враняк“, “Девенци“ и “Садовец“.

Темата за газа ще бъде дискутирана утре, посочи още Борисов.
Представителите на „Газпром” ще дойдат довечера в 22.00 часа. Преговорите с тях ще са утре, добави той.

„Имаме предварителни преговори, но не сме се уточнили за нищо конкретно и ясно, което да разпишем в 11.00 часа. Утре сутринта ще говорим, след това ще има пресконференция. Ако някой ви е карал от тяхна страна да ни провокирате да си кажем това, което имаме като козове в преговорите, няма да стане”, категоричен е Бойко Борисов в отговор на въпрос за „Газпром”.

"Утре в 11.00 часа ще говоря на тема газ. Понеже те много успешно играят с руските медии, пускат изявления, чакат реакция, моля ви не се подвеждайте от тях", помоли Борисов българските журналисти.

„Утре в 11.00 часа, след няма и 24 часа, толкова ли е сложно да изчакаме. Става въпрос за много пари, които досега българската икономика плаща, а ние искаме да намалим максимално цената и трябва да използваме всичките си лостове за това. Така че ни помогнете за един ден, не ни пречете”, заключи по темата Борисов.

Вчера министър Делян Добрев заяви, че в преговорите остава едно неизвестно и то е доставната цена. И с един долар на куб.м да я намалим, това при потребление от около 3 млрд. годишно прави 3 млн. долара, каза той.