Коментари - Питбулът, убил стопанката си във Варна, нахапал и приятеля й преди година | Днес.dir.bg

Питбулът, убил стопанката си във Варна, нахапал и приятеля й преди година

37-годишната жена почина на място от остра кръвозагуба, след като домашният й любимец я нападна

Обратно в новината

Коментари - Питбулът, убил стопанката си във Варна, нахапал и приятеля й преди година | Днес.dir.bg

Коментари

Божееее, откачалките петиция за кучето ще правят...

какво евиновно кучето Момичето не се грижеше добре за кучето.

Имал ли някой малоумен, който не е разбрал, защо във Великобритания Пит Бул е забранен със закон на обществени места? Там видят ли Пит Бул пред блока те арестуват с кучето. Тук в България само хора с качулки и Пит Були. 2 лв няма в джоба , ама иначе има Пит Бул.

Комбинацията от невежество, безхаберие, липса на критично мислене, надценяване на собствените възможности и пренебрежително отношение към фактите, обикновенно води към те такива крайни резултати. Или както обичат да казват самите кучкари: кучето не е виновно.

Нахапаният приятел има пряка вина за смъртта на момичето, ако беше ръгнал ножа на песа, сега кучкарката щеше да е жива. Е, май нямаше да са повече приятели, но щеше да е жива.

Бившият и приятел е бил ухапан.

Настоящият е друг човек, вероятно се е опитал да помогне. Един питбул има прекалено мощна захапка, килограмите не са малко. И породата е създадена за да бъде агресивна: бой с кучета, кучета пазачи, лов и т.н. И нищо чудно, че са забранени в много държави.

Чак толкова не съм се задълбочавал кой е бивш и настоящ. За захапката - винаги си нося джобно ....ножче:)

Еколозите щели да кажат! Направо ефтаназия. Какви еколози, какви глупости. Или утре или в други ден ще прочетем, че е захапал смъртоносно някое дете?

Агресията при кучетата не е дори в резултат на увредена психика или грешно възпитание, има и хилядолетна история на наследствени гени при работните породи кучета, които към днешно време погрешно се приемат за отглеждане в семейства като домашни любимци, без да се използват техните работни качества. Напр. пастирските примитивни породи кучета като кавказка овчарка, алабай/САО, кангал, кавказки каракачанки, ирландски вълкодав, дори БОК, при които инстиктът надделява над възпитанието им, защото именно за това са били селектирани - да се справят с работните си задачи САМОСТОЯТЕЛНО без човешка помощ и векове генетичната им памет е помагала да се справят с това. Или пък напр. породи кучета, наследили охранителни качества и/или ползвани за лов на големи хищници като мечки, бикове и т.н. като акита, тоса ину, риджбек, черен руски териер, аржентинско дого, кане корсо, дебрман, ротвайлер, бултериери, мастифи - френски, испански, тибетски, чехословашки вълчак, чау-чау, нюфаунлад и т.н. Каквото и възпитание да имат, тези породи кучета са преди всичко хищници, действащи по инстинкт в синхрон с генетичната си памет. А ако са принудени по цял ден да са затворени в ограничено пространство на човешия дом и да се излежават на мек диван, без да изразходват целенасочено енергията си за целите, за които са били селектирани, естествено се превръщат в опасни "оръжия", които "гърмят", когато най-малко хората очакват това да се случи.

Кучето веднъж ги е предупредило и то сериозно. Не са го разбрали и резултата е ясен.

Ей, вземете мерки за бълхарниците си, да не вземем ние! Къс повод, намордник, никакво свободно търчане и си носете материали за почистване!

Егати любимеца. Да ти се разтопи душата от милост

крайно време е да я забранят тая агресивна порода

Как ще установиите "тая порода", като повечето кучета, които се притежават в България не са от официално лицензиран кенел?!

Знаете ли напр. всяка година по света и у нас колко нахапани има, включително и със сериозни наранявани има от лабрадори + и ретривъри, славещи се като едни от най-дружелюбните породи?! И дори има усмъртени по-слаби техни кучеподобни при нападения?!

Има бе, то по принцип дакелът е най-агресивната порода... Но те рядко убиват някого за разлика от питбулите.

Много интересно, вчера когато имаше новина за убит човек, кучкарските коментари бяха мижави. Сега, когато излезе, че не за първи път хапе стопаните си, кучкарите се настървиха. Явно кучетата да хапят е съвсем нормално за тях. Да ги хапят щом искат, но останалите хора какво сме виновни та да ги търпим около нас? Отидете на село, вържи си го в градината или пусни в леглото, ваша си работа. Но в града се съобразявайте, не щем да вият, лаят, хапат и цапат.

Ти не си останлите хора , ти си просто един олиг..френ

Има генетична агресия у няколко породи кучета. Стоят си спокойно , никой не ги предизвиква и изведнъж изцъклят погледа и се хвърлят да хапят. Това е най-тежката форма на кучешка агресия и не се влияе особено от обучение.

Става въпрос за част от представителите на породата. Малка част с генетичен проблем.

И да обясняваш, няма да те разберат. Трябва да сте био-инженери за да можете да си го представите но с прости думи нещата стоят така. При крос брийдинга мутират не само окраските и ушите нали, мутира и психиката на кучето, по примера с Франкенщайн. Необоснована агресия, която е резултат от кръстоската. Нервите в мозъка му работят на първични принципи. Няма общо с възпитанието на навици. То може да си яде, да си пишка и да се разхожда. Лошото е че си има тригери, които не могат да се опитомят. Това важи и за дребни и безобидни породи кучета като Йоркшир и Джак Ръсел. Собствениците на такива рискови животни обаче не желаят да си признаят и ги държат напук като обвиняват чуждите кучета или обвиняват случая - "нещо му стана", "светлината го издразни" и подобни глупости, които водят до трагедия. Отделно не съм виждал собственик на агресивна порода с по-малко от 4 татуировки, което говори и за интелекта му.

Всичко започва в семейството ! И доброто и лошото ! И за хората и за кучетата !

И друг път съм го писал , Има породи , които трябва да са на разрешителен режим - задължителен курс и положен успешен изпит след него + писхотест , Куцо , кьораво и ската се хвърля да купува кучета със силно изразени охранителни инстинкти а реално и с голдън не могат да се оправят. Не кучетата убиват а невежеството и безхаберието на собствениците.

Едно куче от бойна порода винаги може инцидентно да се окаже без надзор и без да е на каишка и намордник. Имате убиец на свобода. Какво ще прави той си знае.Може пък и да не убие тоя път.

Имам приятели с питбули, които са по-кротки от кокер. Въпрос на възпитание. Един пинчер за пример, ако беше с размерите на питбул, жална им майка на хората и кучетата.

Това добре ама ти като се разминаваш по тротоара с някой татуиран като затворник с питбул питаш ли го как и дали е възпитаван?

За ротвайлерите също коментират, че били много послушни и добрички... но, когато станат на 2-3 години в черепа им отвътре започвали да им растат остри костни израстъци и да притискат мозъка им. Това ги подлудявало и ставали много агресивни и затова жестоко убивали хора подобно на питбулите. Не знам колко е вярно това и дали същото става и при питбулите...

Не е въпрос само на добро възпитание, а и на разбиране, условия на живот и т.н. Ако напр. кучето не е кастрирано и подуши разгонена кучка, разхождана напр. от дете няма как да се спре да събори и нападне дори детето. Има професионално обучени кучета напр. военни, полицейските, които рано или късно ги пенсионират, защото вече са с изхабена физиологична и напр. нервна система. Такива кучета са лесно раздразними и/или обърквщи околните звуци и миризми, и ако са доглеждани в домашна среда от необучени стопани могат да бъдат опасни. Стопаните винаги трябва да държат кучетата си под око, готови да реагират отговорно на реакциите им, колкото и добре да са обучени и социализирани, а не да им приписват човешки качества и така да приспят отговорността си.

като почне веднъж да налита така на хора, спиране няма. Много опасна е тази порода, според мен това куче трябва да живее в постоянна изолация от други животни и хора, или да бъде приспано (въпреки че не съм фен на евтаназията)

Кучкари ....нищо ново под слънцето.

Кучето е третирано с електронен нашийник, което води до подобни резултати. Електронните нашийници се ползват от невежи собственици, неразбиращи и незапознати с природата на кучетата, като инстинктивни животни. Това можеше да се случи и се случва и с други кучета, независимо от породността. Затова е отхвърлено от съвременните поведенчески треньори на кучета като доказан вреден метод на възпитание и контрол на кучетата. Крайно време е да има промяна на законите като се изисква полагане на тест за отговорно притежание и стопанисване на куче, а някои породи и породоподобни се забранят за отглеждане у нас.

Човек в софийските паркове където е пълно с деца постоянно виждам питбули и др бойни породи които се пускат да вървят без каишка и намордник! Често пъти придружителите на кучетата дори не са техните собственици и дори да са тренирани не биха ги послушали ако скочат на дете или друго куче. Властимащите са оставили всичко на самотек и всеки конфликт да се разрешава между гражданите със саморазправа! А тези идиоти вероятно са озлобили животното умишлено.

Кучето трябва да се подари на други терикати които обичат да си показват комплексите по улицата за да ги изяде и тях

А ако изяде вас или ваш близък?!

Ако ботев беше с каска

Ади Х

Ботев се пише с главна буква...

Така е благодаря за уточнението! Ботев си е Ботев! Тука иде реч за малумните притежатели на бойни породи кучета за които демокрацията не се грижи да създаде ред и се самоизтребват..

Демокрацията не е живо същество за разлика от кучето! И поради тази причина не може да е погрижи за нищо! Малоумноот българче НЕ упражнява демокрация = свободен избор! Доказано от всички избори през последните 20г. така че не е ДЕМОКРАЦИЯТА виновна, а нейния стопанин! И те така те!

Точно на километър има приют за кучета. В момента по ТВ показват как се настървяват кучета от породата да хапят. Питам стопанина дето озлобява "любимеца" може ли да го спре преди да захапе човека със специална екипировка. Не е въпроса да го изкомандваш да нападне, а в момента на нападение да изкомандваш да спре!

Тцъ, Тцъ, това кучкарите не сте в състияние елемтарни търсене в Интернет да съутворие, ам с пренци да знаете ка се гледат опасни добичет в апратмент. Търсиш и после ЧЕТЕШ в "Центерс фор Дисеасе Цонтрол анд Превентион"

Естествен подбор. Жената е получила каквото си е търсила. Точно като тези, дето вдигат 200 км/ч и се забиват в дърво на права отсечка. Добре че е нямало нормални пострадали.

Кучето,трябва да бъде пратено в Китай,да го хапят и него...:):):)

Виетнам а не Китай

Тук си му е мястото, през месец-два да сменя кучелюбеца.

имаше една история за дете убило баща си с чук понеже нон стоп му викал и го малтретирал. Но само да ви кажа, че дете и животно не могат да се озлобят от самосебе си.

Някой използва името Варна което обичах да използвам за съжаление….Аз обожавам кучета и имам свое. Като го погледна и забравям за всичко което ме ядосва. За мен е абсолютна терапия и силно препоръчвам хората да изпитат такава любов от друго същество. Това го казвам защото дори и за хора като мен е ясно че за съжаление кучето трябва да се преспи. След като се е стигнало до там каквато и да е причината не може да се гледа и при такава агресия няма смисъл. Питбулите са много добри и особено с деца но не са за аматьори и трябва да им се обръща внимание. Между другото ако хората си мислят че и немската овчарка която уж не е бойна порода не може да прояви агресивност и към хора и към други животни се лъжат. Тези големи кучета трябва да се гледат много добре с много любов и много социализиране. Жалко за момичето. Това което се е случило звучи просто зловещо.

Такива като теб сте убийци. Същите като тези, дето карат с двойна скорост от позволената и другите са им виновни като стане катастрофа. Терапирай се и с динозавър ако искаш, само не го разхождай по улиците да яде хора. Трябва законова забрана на всички видове големи кучета, защото малоумници като вас са опасни за обществото.

моля пийте си хаповете. Значи ако детето ти убие някого, всички деца са убийца а? Егати малоумници те сте тука. Жалко за момичето, но още по жалко колко прости и озлобени българи има

От всичките завършили със смърт кучешки ухапвания, около 50% са от питбули. Това соред американски и канадски статистики. В Европа процентът е доста по-малък, но това е заради разрешителните режими и листи за опасни порои, които не позвиляват на Сульо и Пильо да държат каквото им падне на памет. Толкова за "Питбулите са много добри ...".

тези статистики

Потърси в уикипедия "убити от куче в САЩ", ще намериш списъци по години с конкретните случаи.

Общата статистика на убити от ПИТБУЛИ в САЩ от 1833 г. включва 743 убити, "САМО" 40 убити за 2023, 7 от тях са малки деца! http://www.fatalpitbullattacks.com/ Например питбулите са убили 346 американци между 2005 и 2019 г и са отговорни за 66 процента от убийствата на хора от кучета в САЩ (породата е забранена в 15 щата), ротвайлерите за 10%, Дого Аржентино за 6% и останалите са смесени породи. Това са деца убити от ПИТБУЛ - списъка е дълъг: https://tinyurl.com/4tswx2pb Погледнете породите забранени със закона Dangerous Dogs Act 1991 в Англия и Испания: Pit Bull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Braziliero https://tinyurl.com/yv7whww9 В кои държави са забранени питбулите: https://tinyurl.com/39nmt9vd Списък на забранените кучета по държави: https://tinyurl.com/36kbczsc Защо кучетата питбул са забранени в Румъния и Турция, но позволени в България?

Кучето разбира се трябва да бъде умъртвено. Но това няма да реши проблема с подобен вид кучета в България, където всеки си прави какво иска. Просто трябва законова забрана за определен вид породи, както е в Англия и много други страни в Европа.

просто в ЕВРОПА И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА има задължителни обучения за кучета. Ще ви го повтарям това, понеже ми писна от мръсните ви лъжи. Всички кучета ОСОБЕННО големите са най лесни за обучение и това се прави в първите им 6 месеца... това е практика в почти всички големи държави в Европа и не само. Ама вие си повтаряйте лъжите които най добре пасват на извратения ви живот.

Защо лъжеш? Живял съм в Англия и там са забранени питбул териер и още 4 породи.

ГЛУПОСТИ! В немскогобворяща Европа (Германия, Австрия и Швейцария) всичките подобни породи са листвани и подлежат на разрешителен режим!

Вчера един помияр разкъса стопанката си, а днес хиляди кучкари защитават кучетата... Кучкари, поне замълчете в памет на жертвата Ние, не обичащи кучета, ще продължим да стъпваме в екскрементите, които вашите любимци остават на улицата. И ще се молим, да не бъдем разкъсани от тях или да не се разболеем от кучешка тения

ама няма дерт, вие се гордеете с това

просто казваме, че за животно което няма съзнание, но са лесни за обучение...не е било обучено както трябва. Затова в другите държави, ако искаш да имаш куче има задължително обучение на първите 6 месеца на кучето, понеже тогава възприемат най-добре. Всяко едно куче което сме имали, е било обучавано в Стара Загора от професионалисти. Моите кучета пазеха дома ми, но не излизаха от него без команда. Никога не тръгваха към човек без команда. Дете идва към едно от кучетата ми а то седи до мен с ушите назад и веждите вдигнати на горе....кучето ми разбра, че това дете иска да го погали и вече беше готово и чакаше, опашката му шаваше не прекъснато но си седеше на гъза си и не стана да закача или да играе с детето. Ето това означава добре обучено куче, в България се срещат такива кучета не малко но не и много...но в Европа почти всяко едно куче е обучено както моите в България. Трябва си грижа, както се грижим и за децата ни. Ако не се грижим за децата си, те могат да станат убийци

Не лъжете! В България няма лицинзирани такива специалисти, а самозванци.

надявам се тогава, да не очаквате в планината или при земетресения ( недай си Боже ) да ви спасява куче. Или тогава ще запеете друга песен. Лицемерни същества.

Кога си чул питбул да е куче спасител. Тия тъпи помияри освен за охрана за друго нищо не стават.

И кучетата са като хората. Има и добри и абсолютни боклуци.

Живеех в Америка под наем преди доста години. Стопанката имаше 2-3 страшни кучета в съседния двор, понякога прескачаха в нашия заден двор и с приятелката ни беше страх да излезем от къщата. След няколко семици кучетата изведнъж изчезнаха. Стопанката ни сподели, че не е искала да бъдем ухапани и да я съдим за всичките й спестявания. В цивилизованите държави така се прави.

За съжаление и там има много случаи като този.

Чета коментарите и виждам как някои хора не могат да вдянат, че дори и да ни убедят, че такива породи могат и да бъдат дресирани да бъдат кротки, нормалните хора не искат да поемат риска да разбират по неприятния начин кое куче е било дресирано добре и кое не!

ама сте адски прости. И няма как да бъдете убедени. Нали разбирате от всичко тука....само не разбирате как да си оправите държавата. Нещастници сте.. дано да нямате деца, понеже ще станат убийци и фашисти

Естествено, че хората сме си виновни! Кучето си е куче, такава си му е природата - хищник! Да, не е подходящо да гледаш едра порода в апартамента и въобще в апартамент. Имам познат гледа каракачанка - страшен пес!! Викам му и за какво ти е? - овчар ли си, говедар ли си? Държи го вързано на синджир, не го разхожда и онова е страшно аресивно! В двор с къща живее, но ако скъса синджира и излезе навън не знам какво може да се случи! Хората, хората сме си за бой, не животните!

Крайно време е да забранят питбулите, ротвайлерите, доберманите и всички агресивни породи кучета за домашни животни, точно както са забранени тигрите и лъвовете.

Всички изброени от вас породи не са агресивни. Американското були е една от най-популярните породи в Щатите. И всички изброени от вас породи са изключително добронамерени към деца и хора. Много лоялни към стопаните си. Кучето има характера на стопанина си. Направете си извода. Доберманите се ползват в някой държави като полицейски кучета. Също както немските овчарки. Нещо да ви говори това? Значи ли, че немските овчарки също са агресивни и трябва да ги забраним? Всеки ще ви каже, че немската овчарка всъщност не е най-умното куче. То лесно се учи, ама забравя командите си само след няколко дни ако не му ги повтаряш. Добремана помни вечно. Както и Кане Корсо. Аз имам Кане Корсо и твърдя, че са страшно добри и любвеобвилни кучета. Не само към семейството, към всички хора и кучета. Всичко е въпрос на възпитание на кучето. Повечето българи, в стремежа да си избият комплексите, обучват кучетата си да са агресивни. И кучето става такова. Ама не защото е такова, а защото стопанина му го е направил такова. И накрая - лично съм виждал как едно безобидно Чи хуа хуа нахапа до кръв 3-годишното дете на собственика си. Аз лично бих забранил именно подобни малки злобни породи. Големите породи са проблем единствно ако стопанина им е проблем, докато малките не подлежат на възпитание.

Още една истинска история Преди години си идваме със семейството в България. И докато ни е нямало, тъста които се грижи за къщата, получил от съседа едно малко кученце, вълча порода. Беше вече на няколко месеца и горе долу на половината на едно пораснало куче. Водехме го на плаж много си играеше. От време на време ни захапваше но не му обръщахме голямо внимание. Един ден си паркирам колата и докато затварям вратата, кучето се промуши а отпред пред къщата минава баща с малко дете. Кучето буквално се нахвърли върху детето да го хапе. Бащата как успя да го спаси, незнам но детето много се изплаши. Рева, направо ми скъса сърцето. Бащата много се ядоса и беше прав. Не спирах да се извинявам. Слава богу се размина. После си викам, аз съм тук на почивка за месец два. Вместо да си гледам почивката ако това куче ухапе някого ще трябва да се занимавам с болници и съдилища. На другият ден една обява, че подарявам куче и веднага го взе един човек да му пази вилата. След седмица идва с бутилка уиски и кутия бонбони. Много ми благодари. Каза кучето не пуска никого до вилата. Но аз се радвам, че отървах себе си и семейството си от допълнителни проблеми.

който е възпитал по същия си начин и кучето си. Това е истината. Ако имаш дете което не си го отгледал както трябва..... може да се превърне в убиец. Все пак да не забравяме, че всички убийци са все пак деца на някого

Абе на тези "еколози" кой им плаща заплатите? Знаете ли? Държавата или някакви НПО организации? На онази малоумната Грета Тулумберг дето не си е завършила и средното, но обикаля целия свят кой и плаща разходите? Такива изобщо не трябва да съществуват. Навремето в Пловдивския панаир имаше цяла напаст от бездомни кучета. Една сутрин отивам на работа и гледам от един пикап едни пичове с пушки помпа ги избиха за няма и час всичките, нахвърлиха ги отзад и си заминаха. Какво има да се мисли по въпроса

Те такива изроди като теб се радват на убийството на животни, няма да се поколебаят и човек да убият. Който мрази животните, мрази и хората.

Мисля си скедното - Куче убило стопанина си (или друго куче, или друг човек, или друго животно). Ззщитниците на животното, започват със следното - То не е виновно, не е възпитано както трябва, човека (детето, другото животно) го е провокирало, не е гледано както трябва, не е излизало на разходка достатъчно дълго, не са го хранили и т.н и т.н. Т.е не е редно да се евтаназира. По тази логика, защо с убийците хора не постъпвате по същия начин? Иван убил Пешо! Иван не е виновен, Пешо го е провокирал, майката на Иван не го е гледала добре, не го е възпитавала и т.н. Трябва да пуснем Иван на свобода, защото той намя вина, че е станал убиец. Да вземем да осъдим майката на Иван, да де - ама и тя не евиновна горката и нея не са я гледлаи както трябва,.. и така един омягосан кръг от невиини., а жертвите ....? Та: лично мнение (не ангажирам никой с него) Хората и животните не се раждат убийци, но кагато станеш такъв (поради една или друга причина - носиш последствиата). В някой случай затвор, в друг психиатрия, в трети евтаназия ...

просто казваме, че за животно което няма съзнание, но са лесни за обучение...не е било обучено както трябва. Затова в другите държави, ако искаш да имаш куче има задължително обучение на първите 6 месеца на кучето, понеже тогава възприемат най-добре. Всяко едно куче което сме имали, е било обучавано в Стара Загора от професионалисти. Моите кучета пазеха дома ми, но не излизаха от него без команда. Никога не тръгваха към човек без команда. Дете идва към едно от кучетата ми а то седи до мен с ушите назад и веждите вдигнати на горе....кучето ми разбра, че това дете иска да го погали и вече беше готово и чакаше, опашката му шаваше не прекъснато но си седеше на гъза си и не стана да закача или да играе с детето. Ето това означава добре обучено куче, в България се срещат такива кучета не малко но не и много...но в Европа почти всяко едно куче е обучено както моите в България. Трябва си грижа, както се грижим и за децата ни. Ако не се грижим за децата си, те могат да станат убийци

Всичко зависи от културата на поведение на стопаните. Животните са изключителни приятели и със сигурност са за предпочитане пред хората.

Предполагам същите глупости е плещила и стопанката на кучето един ден преди да бъде изядена...

си толкова тъп. Че това трябва да го повториш 24 пъти

Малко трудно ще бъда изядена от японски хин. Гледай ти да не бъдеш "изяден" от човекоподобни. Ще те боли много.

Само затвърждавате мнението ми, че всички кучкари са хомофоби.

Нека да позная. На средна възраст, неомъжена или разведена, живееш сама, гледаш куче (и няколко котки), зелена си и гласуваш за ППДБ. И най-важното - нещастна си.

Ей, хора, съвсем изперкахте.

кучета над 10кг трябва да се забранят за отглеждане в града. Градовете са за хора, не за кучета и идиотите, които ги гледат. Ходете си на село там си гледайте котките кучетата овцете и не знам какво си още. ние искаме да си гледаме децата в спокойна обстановка, далеч от пикня и лайна от псета и кучета убийци

майко мила :)

Няма значение дали е гражданин или селянин. Просто не иска днес детето му да бъде разкъсано пред блока.

ти как преценяш кой какъв е?

какви еколози ще решават съдбата му? Не е ли ясно какво се прави?

Нещо не е така в картинката.

Устата на кучето е една изключително мръсна бактериална среда. Така е, защото кучето де що мине и облизва всичко по земята. При кучетата това не е проблем, защото стомашните им киселини убиват всичко. Но ако човек е в постоянен контакт с тези бактерии, както е при собствениците на домашни кучета, може да си навлече всякакви зарази.

Чета стотици вече писания относно кучетата. И никой от мразещите кучета на ни казва защо. Защо едно куче, което 5 години беше улично и е в къщата ми, само при интонацията на гласа разбира че е виновно, защо това безпородно животно само с посочване с ръка отива на мястото си, или идв, или сяда или ляга. Защо посрещадесетки хора идващи в дома ми по различни поводи, само ги подушва или при забрана въобще не ти доближава и защо има хора преминаващи по улицата се скъсва да ги лае. А това са хора живеещи в района където жиботвото отрасна натирено от стопанката си. Ако един от вас, мразещите кучетата ми отговорите на въпросите защо -ще разбера основанието на омразата ви. Имам богат опит с различни кучета, а и собственици на такива които не съм виждал или познавал могат да кажат как техните животни се отнасят към мен, или моето куче. Имам съсед който ема куче, като минавам покрай тях с мотора то почва да лае и бяга покрай оградата, но спра ли мотора и отида до оградата става съвсем друго животно. Защо една немска овчарка, за която стопоните казват че се опитвала дахапе, като минавам покрай тях и спра идва до колата и иска да я "чеша"

Ще ти отговоря. Не ми е работа като гражданин да знам, кое куче как е възпитавано, дали изобщо определени породи могат да бъдат възпитани, и в кой момент на кучето ще му хрумне да изяде човек. Просто не искам да срещам агресивни породи кучета по улиците от съображения за сигурност. Който толкова са му драги питбулите, ротвайлерите и доберманите, да ходи в зоологическата градина да им се радва.

как не разбираш от нищо но продължаваш да говориш тъпотии

Защото нямат отговор. Защото са виновни животните - за хвърлените на улицата мазни хартии и торбички от баници и дюнери, за кенчетата от какво ли не,за колите, заляти с айрян, за купищата боклуци около кофите за боклук и прашните улици... София стана клоака. Ни помен от зеления ни, чист град.

И защо смятате, че всички разбират от кучета? Аз не съм имал никога и нямам никаква представа какво ги дразни и т.н.

Кучето да се изпрати подарък на путкин от верния му слуга мунчо

"Няма такова нещо, като опасна порода, има опасни собственици." Предполагам същите глупости е плещила и стопанката на кучето един ден преди да бъде изядена...

Ганьо си е Ганьо,,, защо не сме чули болонка,Джак е или йорки например да изядат стоп кте… питбул,ротвайлер или доберман са ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН В ЕС…. ГНЬО СИ ЗНАЕ НЕГОВОТО

И аз си събирам боклука отделно, държа чисто, както вкъщи така и на обществени места. Предвид повсеместната мръсотия и неугледност, такива като мен явно не сме преобладаващи. Така и с псетата и техните собственици - може с отделни питбули всичко да е наред, но с масата въобще не е така. Пример: Масово подобни кучете се извеждат БЕЗ намордници. (А, доколко да държиш в апартамент животно е "нормално", тук да не я и почваме тази дискусия). Т.е. тук ТРЯБВА възможно най-скоро да се въведе минимум листи за опасни породи, като собственост и гледане да се разрешава само в ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ случай. Например за военни, специализирани охрани и др. За масовия кучкар притежаванането на такива породи трябва да стане невъзможно.

задължително да бъде на обучение в първите му 6 месеца. И закон против тъпи Българи като тебе да имат животно, понеже определено няма да знаеш как да се грижиш за него. Предполагам деца нямаш нали?

Абе Мунчо, вие нямате акъл да им слагате намордници, ти си тръгнал закон за задължително обучеие да правиш. Не очкаквам от кучкар да е чак интелктуалец, ама, дайте поне минимум и стеенувайте приоритетите: каиш -> намордник -> .... -> обучение в първите ... Деца имам и няма НИКОГА да им причния тоя стрес да растат в кучешка смрад, косми, раздрани мебели и пр. "есстри". Както и няма НИКОГА да причня стре на живорно, като го гледам в пространства, като апартамент и др,, които по дефиния НЕ са за него.

Отивам на зъболекар, и докато ми правят зъбите гледам през прозореца. Мина една жена със куче което се изпика в една висока трева. След минута две, идва един мъж с неговото куче. Това куче веднага надуши урината на другото и започна да се въргаля в упиканата трева. След това той го погали и сигурно го заведе в къщи при децата си. А по пътя е отнесъл още много пикня и лайна от други кучета и котки. Не мога да разбера, защо хората си причиняват подобно нещо.

Това е природата. Нали са зелени. Подобни въпроси може да бъдат питани за много други неща. Иначе където надушат пикано, гледат и те да се изпикаят. Маркиране на територия. Иначе разни са като следотърсачи. Забиват нос и хукват по следа. И са на командир. Не е ли човека, лошо. Като малки кучета са по-опасни, защото нямат усет. Като викаш Оуу, Ауу, Ууу и постепенно се научават да не хапят. А най-злобни са малките кучета и се водят доста по злобни от питбули. Но нямат мощ да има такива последици. Разни като Чихуахуа са най-злобните кучета. Но от питбули са най-много смъртни случаи последно давани - 4 от 6 от 2008г насам. А деца утрепани като ходили при лели.

пребере, по същия начин си мием и кучетата. Но вие тука сте идиоти

че им перете и козината винаги, а. Айде леко с полаганите "грижи". Животните като ги обичате - в къща с двор и колкото искате и каквото искате. В града не им е мястото. И без това животът им в апартаментите е мъчение за тях. Ама нали ви се иска някой да ви гледа с "предан" поглед и свита опашка, щото никой друг не го прави и затова сте се писали кучелюбители. Избивате собствените си комплекси с кучетата, пък и си мислите, че сте "напредничави" и природолюбители, нали. Ама не сте.

Имам куче от тази порода и трябва да ви кажа, че при правилна дресировка и обучение, при правилна грижа, внимание, уважение и обич към животното-всичко се получава супер!! Трябва да има обич и привързаност между хората в семейството и четририногото, също така да има ясно установени граници и уважение, спазване на територията и т.н. Моето куче има разрешение да обикаля в цялата къща и в различни помещения, но си знае мястото и при команда си отива на него!! Освен това е възпитавано така, че да няма никаква агресия в него -освен в случай на заплаха за член от семейството и то по команда, но слава Богу не се е налагало да го пробваме!!! Като види деца-направо се счупва от лигавене и радост, по-дружелюбно куче от него няма!! От 3 месечна възраст го социализирам и срещам с колкото може повече хора и други кучета!! Установявам всеки ден, че дребните породи кучета са много по-агресивни и нападателни, невъзпитавани от стопаните си! Постоянно лаят по моето куче и се спускат да го хапят-но той даже не ги отразява!!! Хора-ВЪЗПИТАВАЙТЕ си правилно кучетата, грижете се за тях и им събирайте екскрементите за Бога!!! Писна ми да се разправям с идиоти, които си оставят мизерията от псетата (за мен са псета, щом "стопаните" им ги равняват на уличните) и се правят на разсеяни, като сте си взели животно-ще му чистите!!! А конкретното произшествие вероятно е резултат от неправилна грижа за кучето!!! Особено след като вече е проявявало агресия и не са взели мерки за поправяне на поведението!!!!

Предполагам, че починалата е говорила същите глупости два часа преди да умре. Хайде на тебе майната ти. Дано не ухапе някой невинен човек.

ако си отгледаш кучето да бъде злобно то ще бъде злобно. Ако вие малоумните това не го разбирате.....не е наш проблем. ПРОБЛЕМА Е ЧЕ МАЛОУМНИТЕ СТЕ АДСКИ МНОГО ДАНО ДА НЯМАТЕ ДЕЦА

Слава богу деца имам вече и нямам намерение да правя повече. Само един съвет. Не кълни така, че съм чувал, че се връща три пъти повече на този който кълне.

но това го пишеш на място където са се събрали 90% от най простите българи. Те продължават с малоумните коментари, че който имал куче бил зоофили и се ебе с кучета. Та... каквото и да пишеш си прав, но няма кой да те чуе в тоя фашистки сайт

Да, всичко се получава супер, преди кучето ти един ден да изтрещи и да те изяде.

Дори и така да е, само затвърждавате тезата, че такива кучета трябва да се гледат от хора с необходим опит и умения. Не може кварталният дебил да гледа питбул.

Ти остави гледането на опасни породи кучета. Някой стопани (главно стопанки) се хранят на една маса с кучетата си, целуват ги по устата, дори спят в едно легло с тях. Това граничи с психологически липси вътре в човека...

Това са ЗооФилки човече!!!!!С психични отклонения и хиляди постове във Фейсбук

с психическите отклонения и хиляди постове в дира

На кучкарите толкова им е акъла...

Кучето немедлено да се даде на други хора с кучета да го гледат, че и тях да ги свърши така.

Коментари - Питбулът, убил стопанката си във Варна, нахапал и приятеля й преди година | Днес.dir.bg

Питбулът, убил стопанката си във Варна, нахапал и приятеля й преди година

37-годишната жена почина на място от остра кръвозагуба, след като домашният й любимец я нападна

Обратно в новината

Коментари - Питбулът, убил стопанката си във Варна, нахапал и приятеля й преди година | Днес.dir.bg

Коментари

Божееее, откачалките петиция за кучето ще правят...

какво евиновно кучето Момичето не се грижеше добре за кучето.

Имал ли някой малоумен, който не е разбрал, защо във Великобритания Пит Бул е забранен със закон на обществени места? Там видят ли Пит Бул пред блока те арестуват с кучето. Тук в България само хора с качулки и Пит Були. 2 лв няма в джоба , ама иначе има Пит Бул.

Комбинацията от невежество, безхаберие, липса на критично мислене, надценяване на собствените възможности и пренебрежително отношение към фактите, обикновенно води към те такива крайни резултати. Или както обичат да казват самите кучкари: кучето не е виновно.

Нахапаният приятел има пряка вина за смъртта на момичето, ако беше ръгнал ножа на песа, сега кучкарката щеше да е жива. Е, май нямаше да са повече приятели, но щеше да е жива.

Бившият и приятел е бил ухапан.

Настоящият е друг човек, вероятно се е опитал да помогне. Един питбул има прекалено мощна захапка, килограмите не са малко. И породата е създадена за да бъде агресивна: бой с кучета, кучета пазачи, лов и т.н. И нищо чудно, че са забранени в много държави.

Чак толкова не съм се задълбочавал кой е бивш и настоящ. За захапката - винаги си нося джобно ....ножче:)

Еколозите щели да кажат! Направо ефтаназия. Какви еколози, какви глупости. Или утре или в други ден ще прочетем, че е захапал смъртоносно някое дете?

Агресията при кучетата не е дори в резултат на увредена психика или грешно възпитание, има и хилядолетна история на наследствени гени при работните породи кучета, които към днешно време погрешно се приемат за отглеждане в семейства като домашни любимци, без да се използват техните работни качества. Напр. пастирските примитивни породи кучета като кавказка овчарка, алабай/САО, кангал, кавказки каракачанки, ирландски вълкодав, дори БОК, при които инстиктът надделява над възпитанието им, защото именно за това са били селектирани - да се справят с работните си задачи САМОСТОЯТЕЛНО без човешка помощ и векове генетичната им памет е помагала да се справят с това. Или пък напр. породи кучета, наследили охранителни качества и/или ползвани за лов на големи хищници като мечки, бикове и т.н. като акита, тоса ину, риджбек, черен руски териер, аржентинско дого, кане корсо, дебрман, ротвайлер, бултериери, мастифи - френски, испански, тибетски, чехословашки вълчак, чау-чау, нюфаунлад и т.н. Каквото и възпитание да имат, тези породи кучета са преди всичко хищници, действащи по инстинкт в синхрон с генетичната си памет. А ако са принудени по цял ден да са затворени в ограничено пространство на човешия дом и да се излежават на мек диван, без да изразходват целенасочено енергията си за целите, за които са били селектирани, естествено се превръщат в опасни "оръжия", които "гърмят", когато най-малко хората очакват това да се случи.

Кучето веднъж ги е предупредило и то сериозно. Не са го разбрали и резултата е ясен.

Ей, вземете мерки за бълхарниците си, да не вземем ние! Къс повод, намордник, никакво свободно търчане и си носете материали за почистване!

Егати любимеца. Да ти се разтопи душата от милост

крайно време е да я забранят тая агресивна порода

Как ще установиите "тая порода", като повечето кучета, които се притежават в България не са от официално лицензиран кенел?!

Знаете ли напр. всяка година по света и у нас колко нахапани има, включително и със сериозни наранявани има от лабрадори + и ретривъри, славещи се като едни от най-дружелюбните породи?! И дори има усмъртени по-слаби техни кучеподобни при нападения?!

Има бе, то по принцип дакелът е най-агресивната порода... Но те рядко убиват някого за разлика от питбулите.

Много интересно, вчера когато имаше новина за убит човек, кучкарските коментари бяха мижави. Сега, когато излезе, че не за първи път хапе стопаните си, кучкарите се настървиха. Явно кучетата да хапят е съвсем нормално за тях. Да ги хапят щом искат, но останалите хора какво сме виновни та да ги търпим около нас? Отидете на село, вържи си го в градината или пусни в леглото, ваша си работа. Но в града се съобразявайте, не щем да вият, лаят, хапат и цапат.

Ти не си останлите хора , ти си просто един олиг..френ

Има генетична агресия у няколко породи кучета. Стоят си спокойно , никой не ги предизвиква и изведнъж изцъклят погледа и се хвърлят да хапят. Това е най-тежката форма на кучешка агресия и не се влияе особено от обучение.

Става въпрос за част от представителите на породата. Малка част с генетичен проблем.

И да обясняваш, няма да те разберат. Трябва да сте био-инженери за да можете да си го представите но с прости думи нещата стоят така. При крос брийдинга мутират не само окраските и ушите нали, мутира и психиката на кучето, по примера с Франкенщайн. Необоснована агресия, която е резултат от кръстоската. Нервите в мозъка му работят на първични принципи. Няма общо с възпитанието на навици. То може да си яде, да си пишка и да се разхожда. Лошото е че си има тригери, които не могат да се опитомят. Това важи и за дребни и безобидни породи кучета като Йоркшир и Джак Ръсел. Собствениците на такива рискови животни обаче не желаят да си признаят и ги държат напук като обвиняват чуждите кучета или обвиняват случая - "нещо му стана", "светлината го издразни" и подобни глупости, които водят до трагедия. Отделно не съм виждал собственик на агресивна порода с по-малко от 4 татуировки, което говори и за интелекта му.

Всичко започва в семейството ! И доброто и лошото ! И за хората и за кучетата !

И друг път съм го писал , Има породи , които трябва да са на разрешителен режим - задължителен курс и положен успешен изпит след него + писхотест , Куцо , кьораво и ската се хвърля да купува кучета със силно изразени охранителни инстинкти а реално и с голдън не могат да се оправят. Не кучетата убиват а невежеството и безхаберието на собствениците.

Едно куче от бойна порода винаги може инцидентно да се окаже без надзор и без да е на каишка и намордник. Имате убиец на свобода. Какво ще прави той си знае.Може пък и да не убие тоя път.

Имам приятели с питбули, които са по-кротки от кокер. Въпрос на възпитание. Един пинчер за пример, ако беше с размерите на питбул, жална им майка на хората и кучетата.

Това добре ама ти като се разминаваш по тротоара с някой татуиран като затворник с питбул питаш ли го как и дали е възпитаван?

За ротвайлерите също коментират, че били много послушни и добрички... но, когато станат на 2-3 години в черепа им отвътре започвали да им растат остри костни израстъци и да притискат мозъка им. Това ги подлудявало и ставали много агресивни и затова жестоко убивали хора подобно на питбулите. Не знам колко е вярно това и дали същото става и при питбулите...

Не е въпрос само на добро възпитание, а и на разбиране, условия на живот и т.н. Ако напр. кучето не е кастрирано и подуши разгонена кучка, разхождана напр. от дете няма как да се спре да събори и нападне дори детето. Има професионално обучени кучета напр. военни, полицейските, които рано или късно ги пенсионират, защото вече са с изхабена физиологична и напр. нервна система. Такива кучета са лесно раздразними и/или обърквщи околните звуци и миризми, и ако са доглеждани в домашна среда от необучени стопани могат да бъдат опасни. Стопаните винаги трябва да държат кучетата си под око, готови да реагират отговорно на реакциите им, колкото и добре да са обучени и социализирани, а не да им приписват човешки качества и така да приспят отговорността си.

като почне веднъж да налита така на хора, спиране няма. Много опасна е тази порода, според мен това куче трябва да живее в постоянна изолация от други животни и хора, или да бъде приспано (въпреки че не съм фен на евтаназията)

Кучкари ....нищо ново под слънцето.

Кучето е третирано с електронен нашийник, което води до подобни резултати. Електронните нашийници се ползват от невежи собственици, неразбиращи и незапознати с природата на кучетата, като инстинктивни животни. Това можеше да се случи и се случва и с други кучета, независимо от породността. Затова е отхвърлено от съвременните поведенчески треньори на кучета като доказан вреден метод на възпитание и контрол на кучетата. Крайно време е да има промяна на законите като се изисква полагане на тест за отговорно притежание и стопанисване на куче, а някои породи и породоподобни се забранят за отглеждане у нас.

Човек в софийските паркове където е пълно с деца постоянно виждам питбули и др бойни породи които се пускат да вървят без каишка и намордник! Често пъти придружителите на кучетата дори не са техните собственици и дори да са тренирани не биха ги послушали ако скочат на дете или друго куче. Властимащите са оставили всичко на самотек и всеки конфликт да се разрешава между гражданите със саморазправа! А тези идиоти вероятно са озлобили животното умишлено.

Кучето трябва да се подари на други терикати които обичат да си показват комплексите по улицата за да ги изяде и тях

А ако изяде вас или ваш близък?!

Ако ботев беше с каска

Ади Х

Ботев се пише с главна буква...

Така е благодаря за уточнението! Ботев си е Ботев! Тука иде реч за малумните притежатели на бойни породи кучета за които демокрацията не се грижи да създаде ред и се самоизтребват..

Демокрацията не е живо същество за разлика от кучето! И поради тази причина не може да е погрижи за нищо! Малоумноот българче НЕ упражнява демокрация = свободен избор! Доказано от всички избори през последните 20г. така че не е ДЕМОКРАЦИЯТА виновна, а нейния стопанин! И те така те!

Точно на километър има приют за кучета. В момента по ТВ показват как се настървяват кучета от породата да хапят. Питам стопанина дето озлобява "любимеца" може ли да го спре преди да захапе човека със специална екипировка. Не е въпроса да го изкомандваш да нападне, а в момента на нападение да изкомандваш да спре!

Тцъ, Тцъ, това кучкарите не сте в състияние елемтарни търсене в Интернет да съутворие, ам с пренци да знаете ка се гледат опасни добичет в апратмент. Търсиш и после ЧЕТЕШ в "Центерс фор Дисеасе Цонтрол анд Превентион"

Естествен подбор. Жената е получила каквото си е търсила. Точно като тези, дето вдигат 200 км/ч и се забиват в дърво на права отсечка. Добре че е нямало нормални пострадали.

Кучето,трябва да бъде пратено в Китай,да го хапят и него...:):):)

Виетнам а не Китай

Тук си му е мястото, през месец-два да сменя кучелюбеца.

имаше една история за дете убило баща си с чук понеже нон стоп му викал и го малтретирал. Но само да ви кажа, че дете и животно не могат да се озлобят от самосебе си.

Някой използва името Варна което обичах да използвам за съжаление….Аз обожавам кучета и имам свое. Като го погледна и забравям за всичко което ме ядосва. За мен е абсолютна терапия и силно препоръчвам хората да изпитат такава любов от друго същество. Това го казвам защото дори и за хора като мен е ясно че за съжаление кучето трябва да се преспи. След като се е стигнало до там каквато и да е причината не може да се гледа и при такава агресия няма смисъл. Питбулите са много добри и особено с деца но не са за аматьори и трябва да им се обръща внимание. Между другото ако хората си мислят че и немската овчарка която уж не е бойна порода не може да прояви агресивност и към хора и към други животни се лъжат. Тези големи кучета трябва да се гледат много добре с много любов и много социализиране. Жалко за момичето. Това което се е случило звучи просто зловещо.

Такива като теб сте убийци. Същите като тези, дето карат с двойна скорост от позволената и другите са им виновни като стане катастрофа. Терапирай се и с динозавър ако искаш, само не го разхождай по улиците да яде хора. Трябва законова забрана на всички видове големи кучета, защото малоумници като вас са опасни за обществото.

моля пийте си хаповете. Значи ако детето ти убие някого, всички деца са убийца а? Егати малоумници те сте тука. Жалко за момичето, но още по жалко колко прости и озлобени българи има

От всичките завършили със смърт кучешки ухапвания, около 50% са от питбули. Това соред американски и канадски статистики. В Европа процентът е доста по-малък, но това е заради разрешителните режими и листи за опасни порои, които не позвиляват на Сульо и Пильо да държат каквото им падне на памет. Толкова за "Питбулите са много добри ...".

тези статистики

Потърси в уикипедия "убити от куче в САЩ", ще намериш списъци по години с конкретните случаи.

Общата статистика на убити от ПИТБУЛИ в САЩ от 1833 г. включва 743 убити, "САМО" 40 убити за 2023, 7 от тях са малки деца! http://www.fatalpitbullattacks.com/ Например питбулите са убили 346 американци между 2005 и 2019 г и са отговорни за 66 процента от убийствата на хора от кучета в САЩ (породата е забранена в 15 щата), ротвайлерите за 10%, Дого Аржентино за 6% и останалите са смесени породи. Това са деца убити от ПИТБУЛ - списъка е дълъг: https://tinyurl.com/4tswx2pb Погледнете породите забранени със закона Dangerous Dogs Act 1991 в Англия и Испания: Pit Bull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Braziliero https://tinyurl.com/yv7whww9 В кои държави са забранени питбулите: https://tinyurl.com/39nmt9vd Списък на забранените кучета по държави: https://tinyurl.com/36kbczsc Защо кучетата питбул са забранени в Румъния и Турция, но позволени в България?

Кучето разбира се трябва да бъде умъртвено. Но това няма да реши проблема с подобен вид кучета в България, където всеки си прави какво иска. Просто трябва законова забрана за определен вид породи, както е в Англия и много други страни в Европа.

просто в ЕВРОПА И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА има задължителни обучения за кучета. Ще ви го повтарям това, понеже ми писна от мръсните ви лъжи. Всички кучета ОСОБЕННО големите са най лесни за обучение и това се прави в първите им 6 месеца... това е практика в почти всички големи държави в Европа и не само. Ама вие си повтаряйте лъжите които най добре пасват на извратения ви живот.

Защо лъжеш? Живял съм в Англия и там са забранени питбул териер и още 4 породи.