Трагедията се е разиграла в апартамент в северната част на британската столица, който се намира над известен пъб в близост до стадиона на футболния клуб "Тотнъм" - "Уайт Харт лейн", съобщи в. "Дейли мейл". В пъба, носещ името на легендата на "Тотнъм" Бил Никълсън, се събират предимно фенове на отбора.

Българите са открити от собственика на жилището, който разбил вратата около 23.30 ч. снощи и се обадил в полицията. Съпрузите са на около 35-годишна възраст, но самоличността им не е оповестена.

Мъжът е бил мъртъв - с множество наранявания от нож по цялото тяло. Жената, която е бременна в шестия месец, е открита с прерязано гърло и с много рани по тялото. Тя откарана в критично състояние в болница.

Собственикът на магазин в близост Сюлейман Кардез разказа пред "Ивнинг Стандарт", че българите често са се карали. Според съседите, семейството живеело в квартала от 2007 г.

"Тя беше бременна, а той искаше да се върне в България. Оплакваше се от живота тук. В понеделник даже си купи билет", допълни мъжът.

По думите на Кардез, семейството е имало още две деца, които са в България.

"Мисля, че той планираше да изпрати жена си при децата в България, а той да остане тук, да работи повече, за да наеме по-хубава къща и да се съберат всички. Много е тъжно...", каза още магазинерът.

Скотланд Ярд разследва случая, като днес ще бъде извършена аутопсията на българина. От лондонската полиция призовават, ако някой има информация по случая, да се обади на телефон 101.