Цветан Цветанов каза, че отговаря шеговито на въпроса, но е единственият политик, който е дал съгласие да бъдат отворени всички негови сметки, да бъде проверено абсолютно всичко, предаде "Фокус".

Преди месеци премиерът Бойко Борисов заяви, че именно Цветанов ще бъде кандидатът на ГЕРБ на президентските избори догодина.

"Смятам, че и вчерашното ми изказване в парламента пред моите работодатели - депутатите от 41-то НС, го направих с факти. За голямо съжаление парламентът на моменти губи енергията си за много други неща, но не и за нещата, които са добре за обществото. Надявам се, че ще има повече прагматизъм и тази еуфория ще приключи и ще имаме добри резултати", каза още вицепремиерът.

Той потвърди и думите си от вчера, че за него темата за имотите му е приключена и повече няма да коментира.

По-рано днес мнозинството в парламента не одобри предложението на БСП и РЗС да бъде създадена анкетна комисия, която да провери имотното и финансовото му състояние. Яне Янев дори заяви, че вчерашното обяснения на Цветанов, че заедно с жена си има доход от 362 000 лева, а повечето му имоти са с наследствени е скалъпено оправдание. Според него той не може да докаже още 900 000 лв.