Инцидентът е станал между 18 и 19 часа в понеделник вечерта. Нападателите на Александър Николов са били с качулки, съобщи БНР.
Николов е удрян в главата с юмруци, разкъсано е дясното му ухо. Той е  настанен в частна болница в София, където е опериран.

От полицията съобщиха за БГНЕС, че няма опасност за живота му и той е в добро състояние.
"Ангажиран е максимален ресурс от наша страна, да не кажа целият ресурс на Областна дирекция на полицията във Враца, и аз считам, че ще постигнем резултат в изясняването на тоя случай. Издигнали сме няколко версии, по които работим", каза директорът на ОД на МВР-Враца Росен Иванов.

Засега е ясно, че нападателите са били поне двама, съобщи bTV. Пред криминалистите Николов обаче разказал, че не ги е познал. Все още не е ясен мотивът за престъплението, но от полицията са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж.
Основната версия, по която се работи, е сплашване, предаде БНР. Очаква се днес полицията да даде повече подробности по случая.

49-годишният Александър Николов оглави АЕЦ "Козлодуй" през септември тази година. Преди това той беше заместник-изпълнителен директор на атомната централа. До новия му пост се стигна след като на 2 септември тогавашният ръководител на АЕЦ Костадин Димитров подаде оставка по здравословни причини.
 
Николов е завършил специалност топло-и ядрена енергетика в Техническия университет в София. Започва работата си през 1986 г. в АЕЦ “Козлодуй". От 2001 г. ръководи последователно направленията "Инженерна поддръжка" и "Инженерно осигуряване", а от 2005 г. оглавява управление "Инженерно-техническо осигуряване". В периода 2007 - 2008 г. е директор на дирекция "Производство", след което до април 2010 г. е ръководител на управление "Експлоатация".