Това ще е първото участие на Бил Клинтън в кампанията на Хилари, която се бори за номинацията на Демократическата партия за кандидат за президент на САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Бил Клинтън ще посети местен университет в град Наша, след което ще посети кметството на Ексетър, съобщават местни медии.

Съветници на Хилари обясниха, че Бил Клинтън ще говори за начините съпругата му да спечели първичните избори за кандидатурата на демократите през февруари.

През 2008 г. Хилари спечели в Ню Хемпшър, когато се бореше за номинацията на Демократическата партия срещу сегашния президент на САЩ Барак Обама.

Хилари Клинтън стана предпочитана цел за Доналд Тръмп, фаворитът за кандидатурата на Републиканската партия. По-рано той предпочиташе да критикува съперниците си за републиканската кандидатура, отбелязва Франс прес.

Тръмп не закъсня да припомни в Туитър за слуховете за изневерите на предишния президент на САЩ, като заяви, че "очаква Бил Клинтън да започне да говори за проблемите на жените, за да могат избирателите да видят колко е лицемерен" и как Хилари се е отнасяла с тези жени.

Американският бизнесмен добави, че Хилари няма нито силата, нито издръжливостта, за да стане президент на САЩ.