Това съобщи за „Фокус” вътрешният министър Цветан Цветанов.
Лекият автомобил е бил марка Ауди А4, откраднат е вчера, в района на Цар Калоян. Крадците влезли във връзка със собственика, от когото поискали откуп. Те го препратили най-напред към Варна, а после и към Шумен.
В момента, в който извършителите осъществили контакт със собственика на лекия автомобил в района на пазара в Шумен, е бил задържан мъжът с инициали В.С.А. - Вълка.

Той има две ефективни присъди и една условна
, каза Цветанов. Мъжът има регистрации за шест противозаконни отнемания на МПС – две в Силистра, в Разград, Котел, Казанлък и Ямбол.

3000 лева откуп за връщането на откраднатия автомобил е поискал Вълка от собствениците на откраднатия автомобил, съобщи комисар Любомир Христов, директор на ОД МВР Шумен. 
Вълка е арестуван преди предаването на откупа. В него са намерени двата телефона, с които водеше разговори, с хората, от които е отнето МПС-то. В него е бил намерен и ключът на откраднатия автомобил.

"Продължаваме да работим и издирваме автомобила в района”, каза комисар Любомир Христов. Предстои да бъдат разпитани още хора. Ще бъде повдигнато обвинение на задържания.
Вълка не е работил сам. Издирват се негови съучастници, за което работи полицията в Шумен, Варна и Разград.
„Хора, на които това им е занаят. Това е ежедневие за тях. При тях нещата се правят перфектно и трудно се пробиват. Смятаме, че сме свършили добра работа, задържайки това лице. То е известно в криминалния контингент; криминалното му досие е дълго” , каза комисар Любомир Христов.