Коментари - Украйна отхвърли като "абсурдни" условията на Путин за спиране на огъня | Днес.dir.bg

Украйна отхвърли като "абсурдни" условията на Путин за спиране на огъня

"Чрез изявлението си руският президент иска да изглежда така, сякаш не те са започнали агресията..., сякаш те предлагат мир, а Украйна не го желае", каза Подоляк

Обратно в новината

Коментари - Украйна отхвърли като "абсурдни" условията на Путин за спиране на огъня | Днес.dir.bg

Коментари

на престъпникът путин все повече му се изплъзва властта и влиянието.

Не е лесно да имаш съсед руснак,мутра и русофил!

Който има съсед руснак да внимава,къде да членува!

Така е. Лошото за нас обаче е че не ние членуваме а нас ни членуват.

Ами то Путин си е главният престъпник и сам няма доброволно да се предаде и признае за виновен,нормално е като за руски КГБ диктатор масов убиец!

Така разбирам новината: - Путин с кръв взима 4 спорни области с предимно рускоговорящи, и не виждам никаква логика да ги върне просто така. - Остатъкът от Украйна явно ще продължава да се казва Украйна и явно ще бъде призната като такава от Русия. - Украйна да не членува в НАТО, но не се споменава забрана за членство в ЕС. А така разбирам ненаписаното, което може би е проблем за отказа на украинските управници: - Не са споменати изисквания да се смени политическото ръководство на Украйна въобще, но това е много вероятно в преговорния процес - властниците в Киев да не искат да се разделят с властта, но пък са готови да затегнат мобилизацията до загуба на още украинци. Самоцелното желание да се властва е зло. - Не са споменати изисквания да се смени политическото ръководство на Украйна с проруско, но това като самоцел би било руска глупост - Украйна се защитава смело и заслужава да е свободна в новите си граници, НО да се съгласи на определено толерантно поведение към рускоговорящите (както България към турскоговорящите например) - ако това не се спази на практика, то Путин да има право да продължи "да чисти" на запад. - Да се създаде 20 км буферна зона между новата западна граница на Украйна и Русия, и ако тежка техника на една от страните навлезе там без доказани причини, то другата страна има право да отговори с всички сили и съюзници.

Украинците да си спомнят как територията Новорусия попада в УССР - подарък от чичко Ленин.А територията Крим - подарък от чичко Хрущов.

Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 ! В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917. Единствената успешна война за СССР (не казвам Русия, защото украинците играят централна роля) през целия 20-ти век е Втората Световна, но Съюза е само една от многото воюващи държави (войната е световна, а не руско-германска), а и това става с колосалната англо – американо - канадска помощ. Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, южноафриканци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни...При това Великобритания воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, който до 22.06.1941 е съюзник с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Отделно западняците воюват не само с германците, но и с Италия в Африка и Европа, и с Япония в Тихия океан. Трябва да споменем и че Руската освободителна армия на ген. Власов воюва на германска страна. Ето това е непобедимата и безаналоговата.

Вече, единственото решение е унищожаването на Украйна. За целта трябва да се нанесе ограничен ядрен удар в западната част, например Лвов. Всяко друго решение ще доведе до европейска ядрена война.

След отхвърлянето, Путин излязъл с друго предложение: ще сключи мир, ако Зеленски си дари яхтите на гладуващите палестинци, а жена му направи същото с бижутата си. Зеленски яростно отхвърлил предложението и подсилил закона за мобилизацията.

Имаше един виц, за един дето пил с руснаците... накрая свършваше "Шо не умрях в събота"... В тази връзка, другарю Подоляк, не се ли питате - що не приехме предложението преди две години??

Путин да не се прави на улав, искал Украйна да отстъпи територии, за да има мир! Зелески ако поиска Русия да отстъпи територии на Украйна, за да има мир, ще отстъпи ли! Балама бил Путин!

Това са руски територии ПОДАРЕНИ от болшевиките на УССР.Справка - историята.

Не вярвайте на тролове тип Yossarian! Каква е позижията на Пентагона от вчера вече ви казах: Споразумението за сигурност между САЩ и Украйна предвижда само консултации на високо ниво. Това съобщи вчера Washington Post Четете тук:https://www.washingtonpost.com/national-security/2024/06/13/us-ukraine-security-deal-g7/

Заленски толкова много иска да влезе в НАТО, че е готов да си пожертва половината територии и половината население. И за какво? За да може после да си харчи 2% от БВП годишно за американско оръжие и да храни американски бази на своя територия. Целта не оправдава средствата. Но няма кой да му каже, че единствения начин да влезе в НАТО е да победи Русия. Някой друг път.

Наистина ли си мислиш, че Зеленски не знае, че Украйна трябва първо да възстанови териториалната си цялост и след това да кандидатства за НАТО! Разбира се, че първо победа над Русия и второ, присъединяване към НАТО! Обратният ред не е възможен!

Когато Мексико победи САЩ, тогава и Украйна ще победи Русия. Русофобията е диагноза!

Гордите потомци на древните шуери няма как да приемат подобно унижение. Създателите на цивилизацията по скоро ще урат отколкото отново да попаднат в робство на азиатите.

Че какво са създали шумерите? Тяхната цивилизация е изчезнала преди векове. И какво общо имат с темата за мира?

Остин му каза на бункерния ботоксен шебек, че не е в позиция да задава условия, което на дипломатичен език се превежда- Иди на х...й. А задунайските ибрици на тази подивяла маймуна нека си лаят тук и да чакат превземането на Харков, Одеса и ....крейсера Мацква да изплува край Свищов. :-)))))))))

къде го е казал? Можеш ли да покажеш линк от сериозна медия, не от соросоиден боклук? Защото аз мога да ти покажа от вчера, че той блокира прехвърлянето на допълнителни Пейтриот от Полша и Германия към фашистите.

Това обяснява защо за 30 години в щатите си го докарал до пенсия от социалните им фондове. Ако беше грамотен и можеше да четеш на инглиш щеше да го откриеш навсякъде- Ройтерс, Уошингтън таймс, Гардиън и т.н.. и т.н.. Ами, че си тъп като галош дърт комуняга та затова - толкова. :-))))))))))

Кво да ти покажа бе деди като ти не само си алцхаймер ами и неграмотен. За 30 години и английски не си научил. Тук не може да се пише на латиница, ама ако знаеше как да гуглиш на инглиш с .. путин ис ин ноу пъзишън ту мейк димандс. ..сам щеше да си го откриеш. Е да няма да е на сайта на ТАСС и РИА новости, там го нема. А колко ти е пенсията ми е през.... Достатъчно ми е да знам, че за 30 години в щатите до нея си се докарал да те храни и пои на дърти години. Харчи си я със здраве. :-))))))))))

Явно Путин трябва да му прибере всичко на този сопол, да ги включи в състава на РФ, без 3-те фашистки области, тях да ги подари на Европа да си трошат главите с тях.

Никой не вярва вече на Путин. След толкова лъжи.

най-важното е войната да продължи възможно най-дълго. печалбите на военното лоби са огромни.

Изказванията на този Лойд Остин са меко казано шизофренични: "Той не е в позиция да диктува на Украйна какво трябва да правят, за да бъде постигнат мир" и после "Той може да сложи край на това днес, ако избере да го стори."

Щом Путин не може да поставя условията, значи ги поставя Украйна, нали. Защо е тогава тази "среща за мир"? Да си наложи мира от 10 точки със сила, щом е така.

Който не целува ръката на попадията после целува попа по к............а

истината е че тази "помощ" към усрайната е просто бизнес на сащ, изритаха Русия от бизнеса с Европа и се намърдаха те и сега ни продават скъпо и прескъпо същия този газ ,уран и прочие и както през ВСВ бизнеса им цъфти и връзва а Европата издиша, Русия си е Русия, така че единствения губещ е ЕС, барабар с БГ-то, аре честито американски ботуш, сменихте руския и ей ви "благоденствие" за цяла европа. Тя горката от всв се опитва да се отърве от американския ботуш а ние вместо да помогнем на запада сами се сложихме в ръцете на "демокрасткия" сащ и сега марионетките са във властта и си правят каквото искат. А другата истина е че сащ след като хвана в клещи вече цяла европа и е сигурен че тя няма да има бизнес с Русия лесно ще се договори с Русия да цица каквото му е нужно.

Е гати мошеника Зеленски! Войната започна в Украйна и я започнаха украински нацисти, които избиваха холяди руски деца, жени, старци! Плащаха им от САЩ, за което се водеше дело в САЩ и делото потъна, понеже там има вече неофашизъм. Има го и в ЕС, вкаран от САЩ и за да успее, са назанчени от САЩ наследници на фашистки функционери от хитлерово време като Урсула и Шолц. Те изнасят богатството на ЕС към САЩ. Миснките спорзумения са подписани от Украйна, Германия и Франция. Кой не ги спази?! И кой вместо това изби 14 000 жертви с етническо прочистване? 2018 в Бундестага имаше доклад, в който депутат призова Германия да вземе мерки срещу нарастващия фашизъм в Украйна. Всички депутати ръкопляскаха, защото фашизъм никога не си е отивал сам. Днес 'забравихме' това по заповед на САЩ и вече Русия стана първия нападател на света. Ще напдне ами! Като избиват техни, няма да спят я?! Аз се чудя защо чакаха. Такъв фашизъм идва в Европа, че ви е бедна фантазията! Русия е за плашило, понеже й отива, а и има кой да вярва. Време е да си почистим ЕС, за да н стигнем до просешка тояга. САЩ доказаха, че са престъпници и обирджии, както и проливачи на кръв - те организираха и протетираха това, което ставаше в Украйна с години. А Украйна е най-провалената и корумпирана страна на север от екватора. Сега САЩ искат да я набутат в ЕС, за да счупят още повече и икономиката, и законността в ЕС, за да си запазят лидерството, което започнаха да губят поради корпция. Европа е силн акултура, силни народи, интелигентни. Но наивни. Не може 450 милиона народ с напреднали технологии и с много пари да ги пази държава от 340 милиона от отвъд океана и да не ги ограби. Стара истина. В САЩ управялват евреи, бе народе! Това е хитрост с оръжие и безкрайна корупция с долари без покритие! Отрова за света. САЩ се самоотравят сега, но искат да излеят колкото може повече от отровата в ЕС. Ето това е пробемът ни днес. И ние, и Русия иска силен ЕС, за да продава суровини!

Тролоидната русоидна тролска сган е активирана по тревога, днес. Хипофизната лилипутка от кремлята се е изохкал.

много интересно, доколкото виждам фактите Русия държи около 20% от усрайната и ще ги увеличи ама усраинците поставят условия, нещо не включвам. Изглежда ми по-изгодно да преговарят с Русия макар че след лъжите с Минските споразумения в които Русия беше мнооого търпелива, едва ли имат шансове за каквото и да е. Даже и това което сега им предлага Путин е много великодушно. Тази държава появила се след 90-та разпадането на соца винаги е била част от царска русия, от ссср и никога самостоятелна държава, като съседите в РСМ, появили се върху изконно български земи с българско население, а сега вече с претенции към българската част която била населена с макета ма се криели щото българите сме ги тормозели, никаква "помощ" не може да помогне, тук-там бомбенето по Русия няма да реши въпроса, да им имам самочувствието, губят ама недоволни, да се благодарят че Путин все още им предлага нещо, макар че по мое мнение не трябва.

Ми като не щеш мира, отнеси тая секира.

Очевидно и двете страни искат война и никакви компромиси (до последния украинец). Добре, така да бъде. Ще си говорим пак декември месец, след Изборите.

Всеки който чете и гледа картата на Деепстейт, Украински ресурс за войната, лесно може да види, че няма ден в който Украйна да не е загубила територия, а човешките загуби последната седмица твръдо преминаха 2000+ убити Украинци на ден. Тоест на всеки нормално мислещ му е ясно, че се върви към план "До последният Украинец", обаче когато това се случи, ще са умрели и доста Руснаци, а цената която ще плати Украйна е огромни териториални загуби. Сегашното предложение на Путин направо ще им изглежда като мечта.

Орките в Сибир

ами то реално САЩ и техните подлоги започнаха войната като направиха преварата в Украйна.

И не само преврта, но и продължиха да финансират нацистите. САЩ образуваха нацистка сила в Украйна и я защитаваха, като забраняваха на Европа да говори за това. В Европа вече няма свободни медии, всичко е под заповед. Фашизъм идва. Урсули, Кирчовци са подлогите срещу пари.

Зеленски може да си квичи, след две години максимум, Донбас ще си е изцяло превзет, 1 милион Украинци ще са при Бандера, обаче тогава настъплението наистина няма да спре, защото и доста Руснаци ще умрат, а трябва да се плаща и Харковска област ще бъде добавена в списъка за новите мирни условия, Украйна може пак да откаже, тогава ще си превземат и Харковска област, този цикъл ще продължи докато и последната Украинска тиква не умекне.

Не Украйна, а НАТО отхвърли условията на Путин.

подоляк, не се прави на ударен, агресията я започнахте вие с вашия геноцид над другите етноси, включително и българския,ама нали ние сме "мърши" и си траеме, то Русия няма да ви остави с геноцида над руснаците, както и база на нато в крим и лаборатории и прочие. А сега се дръжте със сащ и марионетката им ЕС да ви дойде акъла. И Путин хич не ви предлага мир, а директно ви казва че вашата измислена държава няма да я бъде, с вас нищо не може да се договаря това стана ясно и на децата.

По конституцията на Украйна сега ръководител на Украйна е председателя на Върховната рада /парламента/, ама кой и къде е той ???

Последния украинец, все още е в Швейцария. Да преговаря за "мир". То украинците вече му изчислиха, че в последнте два месеца той 50 дни е бил в чужбина. Като НЕлегитимен при това. Щото по Конституцията на Усрайна - в момента председателя на Радата е юридическия президент. А пък и Радата има опит - по-голям от тоз на комика. Нали шефа на парламентарната му група Арахамия през април 2022 прие тез условия на Путин. В почти готовия договор. Та има от какво да се отпочват новите стари преговори.

Според руската конституция престъпник осъден не може да е президент.- В Хага Путин е осъден военнопрестъпник

Путин щял да ходи в Хага с ядреното куфарче ...

Не е имало дело! Не е имало осъден. Същият този съд в Хага е осъдил общо 2-ма африкански политици за цялото си съществувание. Когато този съд реши да съди Нетаняху, американците му обясниха, че може да съди само руснаци и африканци, да не закача другите.

Добра новина...и УКраина и НАТО отхвърлят предложението... А... Всяко ново предложение ще е по лошо от предишното...така преговаря руснака Първо беше само Крим..после и Донбас...сега Херсон и Запорожието... Следващото ще е и Харков и Одеса...а последното Житомир-Виница

е, Русия без Одеса и Харков как, разбира се, че ще ги вземе. нещо "демократските" ни медии що така не споделят за игрите на брикс, цензурират международни новини, че те надминаха соца бе тия "демокрасти" огън да ги гори, фашисти долни.

Страшно се кефя когато укронацистите се гърчат. Е, отнасят го и други украинци, но са косвени жертви както се изразяват американците.

тогава щеше да е ясно какво иска Украйна .

до последния украинец ! после ше си внасят....

А украинските условия нима да са реалистични? Условия, като че те са пред Москва и това е последният шанс на Русия. Само дето реалността е пълната противоположност на това! "Той подчерта, че Киев иска мир, но само ако Русия понесе справедливо наказание за агресията си и ако бъде запазен украинският суверенитет." И как си го представят това да стане? Санкциите на запада какво промениха за Русия? Нищо, грам нищо! Цялата западна военна индустрия е фокусирана изцяло и само върху предоставянето на оръжие и боеприпаси за Украйна и индустрията не смогва. Стигна се до там НАТО да изпразва складовете си за тях. И резултата? Никакъв! За да се постигне това което украинците искат, трябва първо да изтласкат руската армия отвъд територията си и да започнат да воюват на руска земя. А в момента са изцяло в защита, без никакви значителни победи. Проклетата си атомна централа не могат да си върнат, а тя е не само далече от фронта, но е и най-навътре в територията им. "Чрез изявлението си Путин иска да изглежда така, сякаш не те са започнали агресията..., сякаш те предлагат мир, а Украйна не го желае", каза още Подоляк." Никой не е заявил че мирът трябва да е напълно справедлив и равен за всяка страна в конфликта. Тъй че да, Украйна не го желае защото смята че има по-добър начин. Само дето реалността показва точно колко грешно е това виждане.

Как никакъв резултат? 500к+ убити окупатори, десетки хиляди единици унищожена техника, целия свят видя какъв смях е руската армия и военна техника. Благодарение на забавената военна помощ и това, че САЩ не позволяват на Украйна да нанасят удари където поискат, все още успяват да постигат някакви мижави успехи с цената на хиляда жертви дневно.

Фетишисти гнусни, според бандеровците и 100 млн. руснаци може да са убити, но реалността е в пъти по-различна. За две години интензивни бойни действия са убити над 500 хил. украинци + още 10-15 хил. натовци и около 100-110 хил. руснаци.

ти се благодари че Русия се сдържа, щото ако подкара кат Израел - "ми освободихме 4 заложника ама без да искаме в процеса изтрепахме 200 жени и деца и още 400 ранихме които кат нямат медицинска помощ че не я допускаме ще умрат и те, ама много сори много съжаляваме, знаеме че пак ще сме безнаказани и ще минем с едно сори." По тая система знаеш ли че отдавна и следа нямаше да има от усрайната а запада и сащ и посраното нато щаяха да са се посрали оттадвна, да тъ в галоша, или гледай реалностите, или се спри с глупостите си, аман от зомбита дет не могат да мислят сами.

бре бре "забавена помощ," ти да видиш, а забраните от сащ и "колективния"запад към другите държави да помагат на Русия и то по какъвто и да е начин, а хилядите санкции да сринат икономиката и, санкции и срещу други държави които искат да помагат, а теросристичните актове и убийства да има вътрешно напрежение, а медии, фейк и пропаганди, а намеса в руските избори, я го виж ти, ако се включат другите страни, което в един момент ще стане знаеш ли какво ще стане със света, а в частност с "любимата" ти България? И защо? за да защитаваш фашистите на сащ и запада и в България? Да виждаш накъде тласкат целия свят тия фашисти или си от тях, маменцето ти продажно.

За да има мир руските окупанти в Сибир.

И на кого Украйна е обявила война и кой е обявил война на Украйна, че няма избори за президент?

След като Украйна не е обявявала война на никого, какво правят руските танкове там? Някой да не би да ги е канил?

Днес изглеждат абсурдни, утре може да са мечтани ...

Ами като нещат мир,да мрът тогава!

Какъв е този Подоляк - има ли правомощия да приеме или да отхвърли?!?

Намерил заека пушка и тръгнал из гората. Среща вълкът: - вълчо с..ри, вълкът се напънал и се изходил. Вълчо яж че стрелям, вълкът го изял. Среща лъвът: - лъве с.ри. Лъвът се напънал и се изходил. Лъве яж. Заьо ти луд ли си, аз съм царя на животните. Ще стрелям казал заека. Лъвът го помирисъл и се отдръпнал. Заьо стреляй не мога да го изям... Заека дръпнал спусъка, нищо, дръпнал другия спусък пак нищо. Ами сега заек?... Ами сега лъвчо ще го ям аз... Правете изводи скъпи украинци.

Русия се гъне.

ректалното ти отверстие...

ъхъм, и къде се е чуло и видяло победителят в една война да отстъпва?! май само в главите на укрофашагите - нищо, и това ще се промени: колкото повече се пънат, толкова повече ще се разширява санитарната зона

А то пък, щото някой ги пита тея пудели. От укропите се изисква само да мрат а диктатора им да трупа пачки, нищо повече.

Разбира се че изявлението на Путин е манипулативно, нито Крим, Херсон или Запорожието възстанаха с ДНР и ЛНР и сега видите ли били искали да са в Русия, е добре бе хора тогава защо не възстанаха с другите, айде без тия номера. Русия не може да цепи всички за това че нещо в съседите й не й харесва. Беше Молдова, Беше Грузия, сега Путин ламти за цяла Украйна, стига толкова.

да не намериш някоя голяма дебела негърска истина?

Честно коя от заплахите ви през тези три години се осъществи, не виждам някой да се страхува сериозно от руското оръжие пък било и ядрено и разрешение да се удря на руска територия има от почти всички. С Божията помощ не се страхувам аз от негри и такива като тебе.

Имаше референдум със супер високо участие. Тези територии сами предпочетоха да се присъединят към Русия. Затова сега си живеят без никаква съпротива. Естествено, Украйна и запада не признаха референдума. Това е без значение, защото народът е решил. Има право на самоопределение. Пропагандата повтаря, че хората били насила накарани с автомати да гласуват в референдума. Всеки здрадомислещ обаче ще се досети, че това няма как да стане практически. Дори, ако беше възможно някак, щяхме всеки ден да чуваме новини за партизански акции, стачки и причие, бойкоти, гражданско неподчинение. Но такова нещо няма.

Как минаха изборите в Украйна? Кой сега е президент?

Както винаги първото предложение на Русия е най-доброто, след това следват по неизгодните за укронацистите. За да го казва това ден преди срещата на ЛГБТ обществата в Швейцария със сигурност има нещо в "ръкава", според мен е пропуснал Одеса и още няколко области. Ами да се съгласяват сега, щото след половин година към списъка ще бъдат включени Харковска, Одеска и Николаевска области!!! Да видим реакцията на наркомана и глутницата край него !!! Браво Владимир Путин, не напразно неговото име означава светъл път. Да нов път трябва да поеме човечеството иначе крахът е неизбежен !!!

Да питам лекуващ лекар - ако Ердоган влезе в България и поиска всички области около границата, България как ще реагира. Там има голямо турско малцинство, те са били част от османската империя - или техни територии, Турция е мого по-силна във военно отношение - няма как да победим. Какво остава - България да се съгласи, защото иначе може да завземта цялата държава???

сме си отрязали клона и не можем да разчитаме на Русия, доста по-мъдро от наша страна ще е да им ги дадем! Иначе какво - джендърите ли ще пратим да ги бранят или местни помаци?

Какво каза Румен зеленото чорапче? Да даваме или да не даваме оръжие на Украйна? Щото преди час съобщиха, че България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна.

Коментари - Украйна отхвърли като "абсурдни" условията на Путин за спиране на огъня | Днес.dir.bg

Украйна отхвърли като "абсурдни" условията на Путин за спиране на огъня

"Чрез изявлението си руският президент иска да изглежда така, сякаш не те са започнали агресията..., сякаш те предлагат мир, а Украйна не го желае", каза Подоляк

Обратно в новината

Коментари - Украйна отхвърли като "абсурдни" условията на Путин за спиране на огъня | Днес.dir.bg

Коментари

на престъпникът путин все повече му се изплъзва властта и влиянието.

Не е лесно да имаш съсед руснак,мутра и русофил!

Който има съсед руснак да внимава,къде да членува!

Така е. Лошото за нас обаче е че не ние членуваме а нас ни членуват.

Ами то Путин си е главният престъпник и сам няма доброволно да се предаде и признае за виновен,нормално е като за руски КГБ диктатор масов убиец!

Така разбирам новината: - Путин с кръв взима 4 спорни области с предимно рускоговорящи, и не виждам никаква логика да ги върне просто така. - Остатъкът от Украйна явно ще продължава да се казва Украйна и явно ще бъде призната като такава от Русия. - Украйна да не членува в НАТО, но не се споменава забрана за членство в ЕС. А така разбирам ненаписаното, което може би е проблем за отказа на украинските управници: - Не са споменати изисквания да се смени политическото ръководство на Украйна въобще, но това е много вероятно в преговорния процес - властниците в Киев да не искат да се разделят с властта, но пък са готови да затегнат мобилизацията до загуба на още украинци. Самоцелното желание да се властва е зло. - Не са споменати изисквания да се смени политическото ръководство на Украйна с проруско, но това като самоцел би било руска глупост - Украйна се защитава смело и заслужава да е свободна в новите си граници, НО да се съгласи на определено толерантно поведение към рускоговорящите (както България към турскоговорящите например) - ако това не се спази на практика, то Путин да има право да продължи "да чисти" на запад. - Да се създаде 20 км буферна зона между новата западна граница на Украйна и Русия, и ако тежка техника на една от страните навлезе там без доказани причини, то другата страна има право да отговори с всички сили и съюзници.

Украинците да си спомнят как територията Новорусия попада в УССР - подарък от чичко Ленин.А територията Крим - подарък от чичко Хрущов.

Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 ! В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917. Единствената успешна война за СССР (не казвам Русия, защото украинците играят централна роля) през целия 20-ти век е Втората Световна, но Съюза е само една от многото воюващи държави (войната е световна, а не руско-германска), а и това става с колосалната англо – американо - канадска помощ. Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, южноафриканци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни...При това Великобритания воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, който до 22.06.1941 е съюзник с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Отделно западняците воюват не само с германците, но и с Италия в Африка и Европа, и с Япония в Тихия океан. Трябва да споменем и че Руската освободителна армия на ген. Власов воюва на германска страна. Ето това е непобедимата и безаналоговата.

Вече, единственото решение е унищожаването на Украйна. За целта трябва да се нанесе ограничен ядрен удар в западната част, например Лвов. Всяко друго решение ще доведе до европейска ядрена война.

След отхвърлянето, Путин излязъл с друго предложение: ще сключи мир, ако Зеленски си дари яхтите на гладуващите палестинци, а жена му направи същото с бижутата си. Зеленски яростно отхвърлил предложението и подсилил закона за мобилизацията.

Имаше един виц, за един дето пил с руснаците... накрая свършваше "Шо не умрях в събота"... В тази връзка, другарю Подоляк, не се ли питате - що не приехме предложението преди две години??

Путин да не се прави на улав, искал Украйна да отстъпи територии, за да има мир! Зелески ако поиска Русия да отстъпи територии на Украйна, за да има мир, ще отстъпи ли! Балама бил Путин!

Това са руски територии ПОДАРЕНИ от болшевиките на УССР.Справка - историята.

Не вярвайте на тролове тип Yossarian! Каква е позижията на Пентагона от вчера вече ви казах: Споразумението за сигурност между САЩ и Украйна предвижда само консултации на високо ниво. Това съобщи вчера Washington Post Четете тук:https://www.washingtonpost.com/national-security/2024/06/13/us-ukraine-security-deal-g7/

Заленски толкова много иска да влезе в НАТО, че е готов да си пожертва половината територии и половината население. И за какво? За да може после да си харчи 2% от БВП годишно за американско оръжие и да храни американски бази на своя територия. Целта не оправдава средствата. Но няма кой да му каже, че единствения начин да влезе в НАТО е да победи Русия. Някой друг път.

Наистина ли си мислиш, че Зеленски не знае, че Украйна трябва първо да възстанови териториалната си цялост и след това да кандидатства за НАТО! Разбира се, че първо победа над Русия и второ, присъединяване към НАТО! Обратният ред не е възможен!

Когато Мексико победи САЩ, тогава и Украйна ще победи Русия. Русофобията е диагноза!

Гордите потомци на древните шуери няма как да приемат подобно унижение. Създателите на цивилизацията по скоро ще урат отколкото отново да попаднат в робство на азиатите.

Че какво са създали шумерите? Тяхната цивилизация е изчезнала преди векове. И какво общо имат с темата за мира?

Остин му каза на бункерния ботоксен шебек, че не е в позиция да задава условия, което на дипломатичен език се превежда- Иди на х...й. А задунайските ибрици на тази подивяла маймуна нека си лаят тук и да чакат превземането на Харков, Одеса и ....крейсера Мацква да изплува край Свищов. :-)))))))))

къде го е казал? Можеш ли да покажеш линк от сериозна медия, не от соросоиден боклук? Защото аз мога да ти покажа от вчера, че той блокира прехвърлянето на допълнителни Пейтриот от Полша и Германия към фашистите.

Това обяснява защо за 30 години в щатите си го докарал до пенсия от социалните им фондове. Ако беше грамотен и можеше да четеш на инглиш щеше да го откриеш навсякъде- Ройтерс, Уошингтън таймс, Гардиън и т.н.. и т.н.. Ами, че си тъп като галош дърт комуняга та затова - толкова. :-))))))))))

Кво да ти покажа бе деди като ти не само си алцхаймер ами и неграмотен. За 30 години и английски не си научил. Тук не може да се пише на латиница, ама ако знаеше как да гуглиш на инглиш с .. путин ис ин ноу пъзишън ту мейк димандс. ..сам щеше да си го откриеш. Е да няма да е на сайта на ТАСС и РИА новости, там го нема. А колко ти е пенсията ми е през.... Достатъчно ми е да знам, че за 30 години в щатите до нея си се докарал да те храни и пои на дърти години. Харчи си я със здраве. :-))))))))))

Явно Путин трябва да му прибере всичко на този сопол, да ги включи в състава на РФ, без 3-те фашистки области, тях да ги подари на Европа да си трошат главите с тях.

Никой не вярва вече на Путин. След толкова лъжи.

най-важното е войната да продължи възможно най-дълго. печалбите на военното лоби са огромни.

Изказванията на този Лойд Остин са меко казано шизофренични: "Той не е в позиция да диктува на Украйна какво трябва да правят, за да бъде постигнат мир" и после "Той може да сложи край на това днес, ако избере да го стори."

Щом Путин не може да поставя условията, значи ги поставя Украйна, нали. Защо е тогава тази "среща за мир"? Да си наложи мира от 10 точки със сила, щом е така.

Който не целува ръката на попадията после целува попа по к............а

истината е че тази "помощ" към усрайната е просто бизнес на сащ, изритаха Русия от бизнеса с Европа и се намърдаха те и сега ни продават скъпо и прескъпо същия този газ ,уран и прочие и както през ВСВ бизнеса им цъфти и връзва а Европата издиша, Русия си е Русия, така че единствения губещ е ЕС, барабар с БГ-то, аре честито американски ботуш, сменихте руския и ей ви "благоденствие" за цяла европа. Тя горката от всв се опитва да се отърве от американския ботуш а ние вместо да помогнем на запада сами се сложихме в ръцете на "демокрасткия" сащ и сега марионетките са във властта и си правят каквото искат. А другата истина е че сащ след като хвана в клещи вече цяла европа и е сигурен че тя няма да има бизнес с Русия лесно ще се договори с Русия да цица каквото му е нужно.

Е гати мошеника Зеленски! Войната започна в Украйна и я започнаха украински нацисти, които избиваха холяди руски деца, жени, старци! Плащаха им от САЩ, за което се водеше дело в САЩ и делото потъна, понеже там има вече неофашизъм. Има го и в ЕС, вкаран от САЩ и за да успее, са назанчени от САЩ наследници на фашистки функционери от хитлерово време като Урсула и Шолц. Те изнасят богатството на ЕС към САЩ. Миснките спорзумения са подписани от Украйна, Германия и Франция. Кой не ги спази?! И кой вместо това изби 14 000 жертви с етническо прочистване? 2018 в Бундестага имаше доклад, в който депутат призова Германия да вземе мерки срещу нарастващия фашизъм в Украйна. Всички депутати ръкопляскаха, защото фашизъм никога не си е отивал сам. Днес 'забравихме' това по заповед на САЩ и вече Русия стана първия нападател на света. Ще напдне ами! Като избиват техни, няма да спят я?! Аз се чудя защо чакаха. Такъв фашизъм идва в Европа, че ви е бедна фантазията! Русия е за плашило, понеже й отива, а и има кой да вярва. Време е да си почистим ЕС, за да н стигнем до просешка тояга. САЩ доказаха, че са престъпници и обирджии, както и проливачи на кръв - те организираха и протетираха това, което ставаше в Украйна с години. А Украйна е най-провалената и корумпирана страна на север от екватора. Сега САЩ искат да я набутат в ЕС, за да счупят още повече и икономиката, и законността в ЕС, за да си запазят лидерството, което започнаха да губят поради корпция. Европа е силн акултура, силни народи, интелигентни. Но наивни. Не може 450 милиона народ с напреднали технологии и с много пари да ги пази държава от 340 милиона от отвъд океана и да не ги ограби. Стара истина. В САЩ управялват евреи, бе народе! Това е хитрост с оръжие и безкрайна корупция с долари без покритие! Отрова за света. САЩ се самоотравят сега, но искат да излеят колкото може повече от отровата в ЕС. Ето това е пробемът ни днес. И ние, и Русия иска силен ЕС, за да продава суровини!

Тролоидната русоидна тролска сган е активирана по тревога, днес. Хипофизната лилипутка от кремлята се е изохкал.

много интересно, доколкото виждам фактите Русия държи около 20% от усрайната и ще ги увеличи ама усраинците поставят условия, нещо не включвам. Изглежда ми по-изгодно да преговарят с Русия макар че след лъжите с Минските споразумения в които Русия беше мнооого търпелива, едва ли имат шансове за каквото и да е. Даже и това което сега им предлага Путин е много великодушно. Тази държава появила се след 90-та разпадането на соца винаги е била част от царска русия, от ссср и никога самостоятелна държава, като съседите в РСМ, появили се върху изконно български земи с българско население, а сега вече с претенции към българската част която била населена с макета ма се криели щото българите сме ги тормозели, никаква "помощ" не може да помогне, тук-там бомбенето по Русия няма да реши въпроса, да им имам самочувствието, губят ама недоволни, да се благодарят че Путин все още им предлага нещо, макар че по мое мнение не трябва.

Ми като не щеш мира, отнеси тая секира.

Очевидно и двете страни искат война и никакви компромиси (до последния украинец). Добре, така да бъде. Ще си говорим пак декември месец, след Изборите.

Всеки който чете и гледа картата на Деепстейт, Украински ресурс за войната, лесно може да види, че няма ден в който Украйна да не е загубила територия, а човешките загуби последната седмица твръдо преминаха 2000+ убити Украинци на ден. Тоест на всеки нормално мислещ му е ясно, че се върви към план "До последният Украинец", обаче когато това се случи, ще са умрели и доста Руснаци, а цената която ще плати Украйна е огромни териториални загуби. Сегашното предложение на Путин направо ще им изглежда като мечта.

Орките в Сибир

ами то реално САЩ и техните подлоги започнаха войната като направиха преварата в Украйна.

И не само преврта, но и продължиха да финансират нацистите. САЩ образуваха нацистка сила в Украйна и я защитаваха, като забраняваха на Европа да говори за това. В Европа вече няма свободни медии, всичко е под заповед. Фашизъм идва. Урсули, Кирчовци са подлогите срещу пари.

Зеленски може да си квичи, след две години максимум, Донбас ще си е изцяло превзет, 1 милион Украинци ще са при Бандера, обаче тогава настъплението наистина няма да спре, защото и доста Руснаци ще умрат, а трябва да се плаща и Харковска област ще бъде добавена в списъка за новите мирни условия, Украйна може пак да откаже, тогава ще си превземат и Харковска област, този цикъл ще продължи докато и последната Украинска тиква не умекне.

Не Украйна, а НАТО отхвърли условията на Путин.

подоляк, не се прави на ударен, агресията я започнахте вие с вашия геноцид над другите етноси, включително и българския,ама нали ние сме "мърши" и си траеме, то Русия няма да ви остави с геноцида над руснаците, както и база на нато в крим и лаборатории и прочие. А сега се дръжте със сащ и марионетката им ЕС да ви дойде акъла. И Путин хич не ви предлага мир, а директно ви казва че вашата измислена държава няма да я бъде, с вас нищо не може да се договаря това стана ясно и на децата.

По конституцията на Украйна сега ръководител на Украйна е председателя на Върховната рада /парламента/, ама кой и къде е той ???

Последния украинец, все още е в Швейцария. Да преговаря за "мир". То украинците вече му изчислиха, че в последнте два месеца той 50 дни е бил в чужбина. Като НЕлегитимен при това. Щото по Конституцията на Усрайна - в момента председателя на Радата е юридическия президент. А пък и Радата има опит - по-голям от тоз на комика. Нали шефа на парламентарната му група Арахамия през април 2022 прие тез условия на Путин. В почти готовия договор. Та има от какво да се отпочват новите стари преговори.

Според руската конституция престъпник осъден не може да е президент.- В Хага Путин е осъден военнопрестъпник

Путин щял да ходи в Хага с ядреното куфарче ...

Не е имало дело! Не е имало осъден. Същият този съд в Хага е осъдил общо 2-ма африкански политици за цялото си съществувание. Когато този съд реши да съди Нетаняху, американците му обясниха, че може да съди само руснаци и африканци, да не закача другите.

Добра новина...и УКраина и НАТО отхвърлят предложението... А... Всяко ново предложение ще е по лошо от предишното...така преговаря руснака Първо беше само Крим..после и Донбас...сега Херсон и Запорожието... Следващото ще е и Харков и Одеса...а последното Житомир-Виница

е, Русия без Одеса и Харков как, разбира се, че ще ги вземе. нещо "демократските" ни медии що така не споделят за игрите на брикс, цензурират международни новини, че те надминаха соца бе тия "демокрасти" огън да ги гори, фашисти долни.

Страшно се кефя когато укронацистите се гърчат. Е, отнасят го и други украинци, но са косвени жертви както се изразяват американците.

тогава щеше да е ясно какво иска Украйна .

до последния украинец ! после ше си внасят....

А украинските условия нима да са реалистични? Условия, като че те са пред Москва и това е последният шанс на Русия. Само дето реалността е пълната противоположност на това! "Той подчерта, че Киев иска мир, но само ако Русия понесе справедливо наказание за агресията си и ако бъде запазен украинският суверенитет." И как си го представят това да стане? Санкциите на запада какво промениха за Русия? Нищо, грам нищо! Цялата западна военна индустрия е фокусирана изцяло и само върху предоставянето на оръжие и боеприпаси за Украйна и индустрията не смогва. Стигна се до там НАТО да изпразва складовете си за тях. И резултата? Никакъв! За да се постигне това което украинците искат, трябва първо да изтласкат руската армия отвъд територията си и да започнат да воюват на руска земя. А в момента са изцяло в защита, без никакви значителни победи. Проклетата си атомна централа не могат да си върнат, а тя е не само далече от фронта, но е и най-навътре в територията им. "Чрез изявлението си Путин иска да изглежда така, сякаш не те са започнали агресията..., сякаш те предлагат мир, а Украйна не го желае", каза още Подоляк." Никой не е заявил че мирът трябва да е напълно справедлив и равен за всяка страна в конфликта. Тъй че да, Украйна не го желае защото смята че има по-добър начин. Само дето реалността показва точно колко грешно е това виждане.

Как никакъв резултат? 500к+ убити окупатори, десетки хиляди единици унищожена техника, целия свят видя какъв смях е руската армия и военна техника. Благодарение на забавената военна помощ и това, че САЩ не позволяват на Украйна да нанасят удари където поискат, все още успяват да постигат някакви мижави успехи с цената на хиляда жертви дневно.

Фетишисти гнусни, според бандеровците и 100 млн. руснаци може да са убити, но реалността е в пъти по-различна. За две години интензивни бойни действия са убити над 500 хил. украинци + още 10-15 хил. натовци и около 100-110 хил. руснаци.

ти се благодари че Русия се сдържа, щото ако подкара кат Израел - "ми освободихме 4 заложника ама без да искаме в процеса изтрепахме 200 жени и деца и още 400 ранихме които кат нямат медицинска помощ че не я допускаме ще умрат и те, ама много сори много съжаляваме, знаеме че пак ще сме безнаказани и ще минем с едно сори." По тая система знаеш ли че отдавна и следа нямаше да има от усрайната а запада и сащ и посраното нато щаяха да са се посрали оттадвна, да тъ в галоша, или гледай реалностите, или се спри с глупостите си, аман от зомбита дет не могат да мислят сами.

бре бре "забавена помощ," ти да видиш, а забраните от сащ и "колективния"запад към другите държави да помагат на Русия и то по какъвто и да е начин, а хилядите санкции да сринат икономиката и, санкции и срещу други държави които искат да помагат, а теросристичните актове и убийства да има вътрешно напрежение, а медии, фейк и пропаганди, а намеса в руските избори, я го виж ти, ако се включат другите страни, което в един момент ще стане знаеш ли какво ще стане със света, а в частност с "любимата" ти България? И защо? за да защитаваш фашистите на сащ и запада и в България? Да виждаш накъде тласкат целия свят тия фашисти или си от тях, маменцето ти продажно.

За да има мир руските окупанти в Сибир.

И на кого Украйна е обявила война и кой е обявил война на Украйна, че няма избори за президент?

След като Украйна не е обявявала война на никого, какво правят руските танкове там? Някой да не би да ги е канил?

Днес изглеждат абсурдни, утре може да са мечтани ...

Ами като нещат мир,да мрът тогава!

Какъв е този Подоляк - има ли правомощия да приеме или да отхвърли?!?

Намерил заека пушка и тръгнал из гората. Среща вълкът: - вълчо с..ри, вълкът се напънал и се изходил. Вълчо яж че стрелям, вълкът го изял. Среща лъвът: - лъве с.ри. Лъвът се напънал и се изходил. Лъве яж. Заьо ти луд ли си, аз съм царя на животните. Ще стрелям казал заека. Лъвът го помирисъл и се отдръпнал. Заьо стреляй не мога да го изям... Заека дръпнал спусъка, нищо, дръпнал другия спусък пак нищо. Ами сега заек?... Ами сега лъвчо ще го ям аз... Правете изводи скъпи украинци.

Русия се гъне.

ректалното ти отверстие...

ъхъм, и къде се е чуло и видяло победителят в една война да отстъпва?! май само в главите на укрофашагите - нищо, и това ще се промени: колкото повече се пънат, толкова повече ще се разширява санитарната зона

А то пък, щото някой ги пита тея пудели. От укропите се изисква само да мрат а диктатора им да трупа пачки, нищо повече.

Разбира се че изявлението на Путин е манипулативно, нито Крим, Херсон или Запорожието възстанаха с ДНР и ЛНР и сега видите ли били искали да са в Русия, е добре бе хора тогава защо не възстанаха с другите, айде без тия номера. Русия не може да цепи всички за това че нещо в съседите й не й харесва. Беше Молдова, Беше Грузия, сега Путин ламти за цяла Украйна, стига толкова.

да не намериш някоя голяма дебела негърска истина?

Честно коя от заплахите ви през тези три години се осъществи, не виждам някой да се страхува сериозно от руското оръжие пък било и ядрено и разрешение да се удря на руска територия има от почти всички. С Божията помощ не се страхувам аз от негри и такива като тебе.

Имаше референдум със супер високо участие. Тези територии сами предпочетоха да се присъединят към Русия. Затова сега си живеят без никаква съпротива. Естествено, Украйна и запада не признаха референдума. Това е без значение, защото народът е решил. Има право на самоопределение. Пропагандата повтаря, че хората били насила накарани с автомати да гласуват в референдума. Всеки здрадомислещ обаче ще се досети, че това няма как да стане практически. Дори, ако беше възможно някак, щяхме всеки ден да чуваме новини за партизански акции, стачки и причие, бойкоти, гражданско неподчинение. Но такова нещо няма.

Как минаха изборите в Украйна? Кой сега е президент?

Както винаги първото предложение на Русия е най-доброто, след това следват по неизгодните за укронацистите. За да го казва това ден преди срещата на ЛГБТ обществата в Швейцария със сигурност има нещо в "ръкава", според мен е пропуснал Одеса и още няколко области. Ами да се съгласяват сега, щото след половин година към списъка ще бъдат включени Харковска, Одеска и Николаевска области!!! Да видим реакцията на наркомана и глутницата край него !!! Браво Владимир Путин, не напразно неговото име означава светъл път. Да нов път трябва да поеме човечеството иначе крахът е неизбежен !!!

Да питам лекуващ лекар - ако Ердоган влезе в България и поиска всички области около границата, България как ще реагира. Там има голямо турско малцинство, те са били част от османската империя - или техни територии, Турция е мого по-силна във военно отношение - няма как да победим. Какво остава - България да се съгласи, защото иначе може да завземта цялата държава???

сме си отрязали клона и не можем да разчитаме на Русия, доста по-мъдро от наша страна ще е да им ги дадем! Иначе какво - джендърите ли ще пратим да ги бранят или местни помаци?

Какво каза Румен зеленото чорапче? Да даваме или да не даваме оръжие на Украйна? Щото преди час съобщиха, че България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна.