Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е загинал при инцидент, съобщи Анелия Влахкинова от Областната дирекция на МВР в Пловдив. За смъртта му съобщиха и от местната структура на ГЕРБ, от която партия бе кмет.

61-годишният Петър Ненов е открит мъртъв край пътя между пловдивските села Паничери и Старо Железаре.

Снощи, около 21:00 часа, е получен сигнал, че в канавка на пътя между двете села е забелязан мъж в безпомощно състояние. Пристигналите на място полицейски служители и екип на спешна медицинска помощ са констатирали и установили смъртта на човека.

Полицейските служители от Хисаря са направили оглед на произшествието, на място е намерена електрическа триколка, с която Ненов обикновено се е придвижвал. 

По Случая е образувано досъдебно производство. Предстои аутопсия на тялото, която трябва да установи причините за смъртта.

"Вероятната причина за нелепия инцидент е счупен врат", смятат местните хора.

Цялото Ново Железаре е потресено от трагичната вест. Петър Ненов е дългогодишен кмет на малкото селце. Той беше известен с широката си душа и вечната си усмивка. "Не можем да повярваме за случилото се", коментират жителите пред ПБ Новинар..

Ненов се прибирал от съседното село, където бил на имен ден. Излязъл извън пътя и се обърнал в канавката, където загинал, каза кметицата на община Хисаря Ива Вълчева пред "24 часа".

Тъжната вест бе разпространена и в социалните мрежи, на страницата на Община Хисаря:

"Общинска администрация Хисаря, Общински съвет Хисаря и кметове на кметства изказват своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на дългогодишния кмет на с. Ново Железаре. Г-н Петър Ненов ни напусна внезапно снощи! Поклон пред всеотдайната и с достойнство изпълнена работа за жителите на с. Ново Железаре!"

Не се знае кога ще бъде погребението на кмета. Предстои да се назначи временно изпълняващ длъжността, а след това Ново Железаре отива на частични местни избори.

Петър Ненов оставя вдовица, две пораснали дъщери и внуци.