До 4 май близо 25 000 души са казали "да" на тази гражданска инициатива, съобщиха пред БТА организатори на проявата.

Ако това стане, всеки шофьор ще разполага с информация колко останали точки има и при намаляване на техния брой ще може да предприеме своевременно действия за възстановяването им, коментираха от mobile.bg.

Освен това, ако имат съставен акт, шофьорите биха могли онлайн да проверяват дали вече е взето нужното решение и е наложена съответната глоба, а не да се редят на опашки в КАТ само за тази информация.

Инициативата е подкрепена от много граждански движения и онлайн-издания. Крайният срок за включване в интернет-подписката е 10 май. Предстои тя да бъде връчена на ръководството на МВР на 12 май.

От пресслужбата на КАТ коментираха пред БТА, че подобна система за онлайн проверка на контролните точки все още не е създадена, но се работи по нейното реализиране.
Още през февруари 2009 г. от Пътна полиция обещаха справки по интернет за това дали актът за извършеното от водача нарушение е готов и кога може да се яви да го получи. От КАТ обещаха още шофьорите да имат възможност да проверяват и колко контролни точки от талона са загубили до съответния момент. По идея това ще става само след въвеждане на ЕГН или номер на шофьорската книжка.