Чиновници ”висят” с 300 дни отпуск за изплащане

stat
13:09  |  28 октомври 2009 | Политика / Автор Надежда Христова /  
По думите на Мирослав Найденов започват проверки във всички ведомства за натрупани отпуски По думите на Мирослав Найденов започват проверки във всички ведомства за натрупани отпуски
Сн.: БГНЕС

Справка в системата на Министерството на земеделието и в Агенцията по горите показва, че има неплатени отпуски за повече от 30 млн. лева. Има служители с над 300 дни натрупан годишен отпуск.
Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов на пресконференция в Министерски съвет след края на заседанието на кабинета, цитиран от БТА.
Сред тях са служителите от Агенцията за борба с градушките, като изпълнителният директор на агенцията има 220 дни неползван отпуск на стойност над 18 000 лева. Ако се приеме, че тази служба трябва да се преструктурира, разбирате какви суми ще трябва да бъдат изплатени, каза министърът.
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил проверка във всички ведомства за натрупани отпуски, каза още министър Найденов.
Очаква се, след като министерствата дадат справките, да се окаже, че това е поредната бомба, която ни е заложена, каза Мирослав Найденов и допълни, че това ще изправи правителството пред дилемата дали да прави структурни реформи, които са свързани с изплащане на тези обезщетения или да се задържа ситуацията такава, каквато е в момента.
„Представете си, ако това стане в 16 министерства”, каза по повод неплатените отпуски в МЗХ премиерът Бойко Борисов. „Това е безумие, това е Станишев”, добави той, цитиран от БГНЕС. „Аз неслучайно заявих, че откакто станах премиер, нямам приятели. Това е. Жалко е, но е така”, оплака се Борисов.Последно в Политика


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.