Чиновници ”висят” с 300 дни отпуск за изплащане

Справка в системата на Министерството на земеделието и в Агенцията по горите показва, че има неплатени отпуски за повече от 30 млн. лева. Има служители с над 300 дни натрупан годишен отпуск.

Обратно в новината

Коментари - Чиновници ”висят” с 300 дни отпуск за изплащане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако имате възможност да погледнете неизползваните отпуски на Директорите на ТД Гражданска защита? Градушките ряпа да ядат

Излиза, че на държавата и е по-евтино да хрантути със заплата за години напред чиновници, които не и трябват, отколкото да ги съкрати. Или да ги пусне в отпуск и те да си получават заплатата без да ходят на работа, вместо да ги съкрати, изплащайки им неизползвания отпуск. Това са глупости и не е нужно да си икономист, за да направиш изчислението. Достатъчен ти е калкулатор, за да разбереш, че съкращението е най-изгодно за държавата. Прави впечатление, че се говори за съкращаване, но не защото чиновниците са много, а за да се увеличат заплатите на тези, които ще останат. А нали се сещате, че ще останат най-големите плужеци.

Аз съм съгласна с горният коментар, защо да си взимат директорите отпуска като по цял ден ги няма на работното място.Появят се за осоло половин час да подпишат някой документ и беш да ги няма.Едва ли г-н министъра чете нашите коментарий, но искам да му кажа да направи нещо да принуди директорите на предприятията да си вземат големите отпуски или да прокара закон с който да анулира старите отпуски например от преди 3 години.Така ще реши проблема, защото в момента директорите пущат повчинените си в отпуска, а техните си стоят.Или да замажат очите на колектива пуснат 10 дена, но галямата отпуска йм стои.Че то както е тръгнало с отпуските апартаменти ще си купват.

v sveta borba s gradushki ima samo v arjentina,sarbia i bg??????????????????

Близо година отпуска...Но като се вземе под внимание работното място,явно не са се преуморили....А може и възнаграждението им да е повече от стимулиращо...

За кой ли път! Какви са тия смешници дето работят в Градушките, че са се убили от работа, горките. Покрай градът, който буквално уби всичко на полето тази година в нашия край, разбрах, че няма такова нещо като бившите служби за борба с градушките. А тия душици се убиват да натискат столовете си ден и нощ. От офиса си в министерството ли се убиват от борба с градушките!!! Платих си за унищожената реколта. И на тия малоумници в министерството съм им платил пак аз - чрез данъците.

Ех, що озлобени чиновници четох тука.... Жал ми е за вас, заблудени хора. Хора добри, като не сте доволни, влейте се в частния бизнес и каквото сабя покаже! Ако сте кадърни, няма начин да не успеете нали? А не само да се оплаквате, да мрънкате, и икономиката ни да буксува и частния бизнес /говоря за дребния и средния/ бял ден да не виждат от хилядите ваши процедури, режими, такси, и други глупости. И на децата е видно че тая раздута администрация във всички частички на нашата псевдо-държава е с ефективност клоняща към 0. Нашата администрация не работи за гражданите си, а за себе си и за пълненето на бюджета, който отива най-вече да захранва ГОЛЯМОТО ТОТАЛНО И БЕЗКОНТРОЛНО КРАДЕНЕ.

И АЗ ИМАМ МНОГО ОТПУСК ЗА ВЗИМАНЕ АМА НЕ СА 300 .А 450 ДЕНА ЯСНО ЛИ ВИ Е????И ЗАЩО ДА ГИ ВЗИМАМ КОГАТО ПОСЛЕДНИТЕ 18 ГОДИНИ САМО СИ ЛЕЖА НА ПОЛЕТО И ГЛЕДАМ ЯСНОТО НЕБЕ....ЛЕЖА И СИ КЛАТЯ КРАКАТА НА ЧИСТ ВЪЗДУХ. ЗА 400ЛВ.ТОЛКОВА ...Е КОГАТО ВИДЯ БУРЕНОСНИ ОБЛАЦИ ОТИВАМ ДА СЕ СКРИЯ НА СУШИНКА...ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ ЗА АМУНИЦИИ ПРОТИВ ГРАДУШКАТА..НАЛИ РАЗБИРАТЕ...Е АЙДЕ СЪКРАТЕТЕ МЕ СМОТАНИ ПАРВЕНЮТА...

а Божидар Димитров, а Вальо Златев какви са? други имена трябват ли?

Новите врагове са посочени ! Сега са чиновниците ! За да се оправят нещата трябва всеки ден да се разстрелват по 50 000 / до една седмица проблемът ще е решен. Да се готви некачествения материал- пенсионерите - те са следващите виновници - а накрая до 7-8 месеца иде ред и на България. Разбрахте ли накрая какво ни дойде до главите - поредната сган която си играе с живота ни !

Е и как ще реализираш износа? Та вие не знаете какво е FOB, CIF, ЕXW. Не знаете що е то котировка, международни правила и практики, качествени характеристики и параметри. Не можете да прочетете нито един европейски документ, за други пазари да не говорим. Идвате да ви обясняват най-елементарни неща и то по 10 пъти, а после администрацията им е виновна, че не могат да пробутват фуражна пшеница за хлебно зърно.

МАЙК ЕПСИ, в авторитарна Русия е по-скромно, но и там дори е по-така. Май само у нас е толкова онака. Щеф на тяхната здравна каса преди няколко месеца за злоупотреба с 35 милиона рубли (5 милиона долара) го осъдиха на 13 г. затвор, съдружниците му по 4-5. Затова ми е много интересно нколко ще откачи г-н Сто милиона крайпътни строежи

Спокойно, всички държавни чиновници с натрупаните отпуски от понеделник излизат в перманентна, неплатена. Хем ще облекчите хазната, хем хууууЙбавичко ще си отпочинете.

Еми и аз имам стотина дни неползвани. Ама я вие ми кажете кога, при положение, че не ми ги дават?!Изобщо, много несправедливости има в нашата държава, ма хайде да не почвам и аз, че както върви, освен и мен да се намери кой да оплюе, друго няма да се случи.

Абе дубру ютро с извинение към управляващите!!! Ама Вие от кой свят идвате?! На всички ни е ясно, че по Закона за държавния служител се падат средно по 50 дни годишно отпуск. Е че то закона е крив. Понеже не им дават нормални заплати - за това с отпуски ги клатят. Да, ама не, че кой ще ползва 50 дни. Много лесно - променя се закона и както в частните фирми се полагат (по КТ) по 20 дни и така и за държавните. Какви са тия рангове за администрация и категории, че ние в частния сектор да не сме второ качество, че не ни се полагат...?!?! Да видим тогава как един държавен служител ще си позволи отпуск - 20 дена и толкова. Просто им се чудя на тия хора (управляващите) как говорят, пък и те от нашата държавица уж се пръкнали....

парите се губят най-вече когато държавата дава държавни пари на частни фирми. Това, че си скъсват гъза от бачкане в частният сектори не значи, че парите са в държавният сектор. Не, те са в онзи гъзар, който ще гледате с възхищение и ще мъркате 'как си ги бил изработил'. После пак ще си скъсвате гъза от бачкане, и пак ще се плюете с другите бачкатори.. а при тях има една банда проститути и проститутки, които се возят в Мини-та и нагоре... а едните храчат по другите. и обратно. света наивност.

ami sega,nqma pari, nqma pora4ki,nqma zaplati,a otpuskata se polzva ili i se otlaga polzvaneto v opredelen period ili ako bade6 osvoboden ti se pla6ta

Ей,кретен,за да се изнесе шибаната ти продукция нали трябва да се договори това с някой контрагент от Европа, а без да шляпаш езика свежата ти салата ще замирише на фозген и умрели лисици! Деба и тъпата самоходна мотика!

Изчетох всичко до тук и ми се доспа вече...Аз пък намирам президента виновен и пропуски в конституцията...те онези 29 ли бяха против ннея не помня...дето не я харесаха.Аз съм нощен пазач.Като отида на работа има книга там пише,че приемам от предишния едно бюро,един стол,телефон и фенер със газ /когато спретока/ подписвам се след като проверя че всичко е наред и че складовете не са разпечатани.Тия не ми е ясно как сдават властта един на друг.Нямали някаква книга в която сметната палата да е проверила всяко едно министерство колко пари има колко дължи на Гърция на Турция на Америка или Русия.Смята се всичко в това число и не изплатени заплати или отпуски.Ако нещо не е на ред Президента отбелязва колко милиарда примерно дължи Станишев на Бойко Борисов и този опис или протокол се дава на главния прокурор.Ако има кражби Виновните в затвора ако има неуредени спорове съдът казва кой е виновен за спорните пари и длъжникът се задължава с лихвите от деня на сдаване на министерството да възстановява неиздължените отпуски.На този опис да пише: Днес еди коя си дата...приех управлението на България която се състои от 111х.кв км площ,от 7милиона и незнам колко си население с такива и такива държавни активи...Чак тогава Б.Б да подпище какво е приел...Минаха 100 дни те още немогат да сдадат и приемат власта.Откъде Борисов сега да вади тези пари? Въведете това здване да става седмица след изборите и който министър дължи нещо на новия да плаща от джоба си или в затвора.Да видим следващия министър дали ще допусне такава галимация

Вашата корупция е умопомрачителна! Аз бях министър на Земеделието на USA и само за това, че приех от приятел един билет за спортно състезание, бях обвинен и снет от министър! А вие какви ги вършите...просто сте за СИНГ-СИНГ !

тъпо парче си ти !!! трябва ни иконмика която да изнася продукция на вън за свежи пари а не езици да знаеш

Още много бомби и мини има заложени, но накрая ще ни думне и един атомен заряд, който ще ни покоси завинаги!

Това министерство са пълни шибаняци, начело със задръстения си министър, освен далавери, кражби и измами нищо друго не им витае под шапките! Тази доминираща философия бе зачената от неуморния В.Върбанов, понастоящем депутат в отпуск по майчинство!

Наистина с този Премиер взе да ми писва. Да не си ползваш отпуската е трик от време оно. Тук Станишев едва ли има някакъв принос. Да натрупаш 300 дена, това става с няколко правителства. Малка бакалска сметка. Преди 10-на години се сблъсках със следното. Вече бях наемник в частния бизнес - има 20 дневен годишен отпуск и през лятото си пускам молба за 10 дена. Изумление. Тук е прието да се излиза максимално за 5 дена. И както така беше прието, гледай сега какво става. Тези истории са ми познати още от времето на Тато. На един пич, при пенсиониране на поста Икономически Директор му наплатиха пари за неизползвани отпуски 7 години. Нали вдявате какво означава това. А той да не е почивал 7 години, както и тези с 300 дни. Е, не.Ако си има ред, това няма да се случва изобщо.

Алооууууууу....Шефее ли един свестен икономист, да ти прочете Кодекса на труда и как се изпозват отпуските, да те открееехне по решението на този въпрос - НЕ може да се изплащат обезщетения за отпуски от години назад!!! И адвокати ли нямате в екипа ? Айде дай 5 леа за консултацията :-))

Знам, че това не се губи. В края ще се плаща. Много лоша практика в цялата държава. Не коментирам размера на годишните отпуски. Не ми е работа.

Стига плюйте държавните циновници!В АДВ вземат по 300 лв. Оти да се напинят?

Аз също имам много отпуски за ползване - може би над 100 дни. Държавен служител съм, искала съм да излизам, но не ме пускат. Стига сте плюли администраторите и държавните чиновници, защото при нас много рядко идват напълно грамотни хора, не знаят да си пишат правилно ЕГН-то, но имат пари и все са с претенции. Заплатата ми е 650 лева, от 15 години съм на тази работа. Плюя ви аз на Вас, които критикувате и все се оплаквате от администрациите. Да ви видя аз в чужбина фасоните пред една Община или Данъчна служба, но тука жалко, че хубавата ни държавата е на този хал. А пък си имаме и един премиер - праска го тоя български, като у нашата кръчма...

Наясно ли сте как се изкарват тези заплати на полето? И аз съм с 2 висши и то престижни- Тринити колидж и Хайделберг, три езика, 116 научни публикации, 5 учебника и 62 внедрени теми в производството, ама вашата разюзданост вече не се трае - вони! Бях в това министерство и съм потресен от бюрокрацията и некомпетентността в него, срам и позор... да не забравяме, че там са работили много достойни хора!

Научният секреар на Селскостопанска академия Вичев има над 400 дни неползвана отпуска!Този човек не е ли почивал?При заплата 1500 лв смятайте колко парички ще гушне.

Законът си е закон, сволочи, като не можете не се хващайте, а сега не плачкайте кой ми сра в прашките ....

Първо,чиновниците не излизат в отпуска,защото когато са на работа те си почиват,изобщо не работят.Тогава какъв е смисъла да вземат отпуски?!По-добре на работа и да си почиват(лентяйстват) и да си вземат заплатата,а отпуската да им се турпа(паричките де)!

Kakvi sa tezi ogromni nepolzvani otpuski i gelania za aritchni kompensatchii?A zatcho ne sa im gi davali da gi polzvat?I deputatat Stanichev polutchi goliama suma kato paritcna kompensatchia za nepolzvan otpusk.Pri kakva zaplata e presmiatana paritchnata kompensatchia?Polutc se niakakva ogromna zaplata,ako e viarno tova,koeto tiragiraha mediite...A otpuskat triabva da se polzuva.Toi za tova se dava...

A ako i pensionira???Togava osven obeshtetenie za neispolzvana otpuska +20 zaplato pri pensionirane na darjaven slujitel:))))))

ами ако уволним всички некадърни чиновници то в администрацията ще останат само ЕДИН-двама.....

До тези с мотиките! Всяка държава има нужда от грамотна администрация. Държавен служител съм със заплата (брутна под 600 лв.). Имам две висши и владея 2 чужди езика. До сега никога през годината не можах да си ползвам отпуската заради постоянни спешни задачи. Дори операция, когато ми се наложи да ми направят, отлагах повече от година. Проклинам момента, когато напуснах частната фирма. Вярно е, че там се водих на по-ниска заплата, но в джоба ми влизаха много повече пари. Сега вече е късно да напускам, но ако всеки селяндур неграмотен плюе специалистите, тази държава доникъде няма да стигне! С мотиката дори маймуната може да се научи да борави, а опитайте да научите поне един чужд език. За справка, великият ББ е единствения лидер в Европа, който не знае нито един, а и родният български много му куца, като впрочем на мнозина от вас!

България е пълна с Андрешковци. А пък в държавните администрации принципа на назначаване е следния: към един работен и компетентен служител прикрепят трима хрантутници.Най често нечии протежета. Работният не може да си ползва отпуската, щото има много работа. Другите не я ползват, щото си почиват на работното място.

и за да си затворите назлобените устички и да престанете с неподготвените изказвания, насъсквани от медиите, които моделират ненавист към всички държавни служители, знайте че последните години непрекъснато текат съкращиния в администрацията - преди няколко месеца с 6%, сега - с 15%, догодина сигурно още ще има, а нарастването на заплатите, ако въобще го има всяка година, винаги е 2 или 3 пъти по-малко от официално обявената инфлация - обяснявам за тъпите ви глави: покупателната възможност на чиновниците намалява с всяка изминала година т.е. обедняват; ама такива като вас едно си знаят едно си рупат

да го духате сите в частния сектор, като ви занам колко сте прости и нагли; не стига, че само укривате данъци и не плащате осигуровки, а на всичкото отгоре все сте с претенции, че не ви е угодено за този или онзи документ без да сте направили необходимото, за да го получите, спазвайки правилата; че и със самочувствие на много ерудирани на базата единствено на по-високи приходи в сравнение с тези на съвестните чиновници на по-ниските нива; първо на вас трябва да се набие канчето, за да спазвате правилата и тогава да се съкращава администрацията и да останат само работещите като къртове в нея, защото ще трябва да им се плаща колкото на вас, пендехоси такива; само лаете да работят повече служителите, ама и заплатите да са им смехотворно малки; да фалирате всички дано или да ви уволнят в тая криза, че да почнете в боклуците да ровите, частничетата ми изпедепсани!

Стига с тези глупости които говорят.Не били ползвали отпуск.Държавните чиновници са абсолютни търтей които само взимат пари и нищо не вършат.Некомпетентни и неподготвени по много въпроси.Всеки знае какъв ужас е когато трябва да имаш работа с тях.Само изкарването на един елемнтарен документ струва доста усилия и нерви,а за време да не говорим.Така,че държаваната администрация трябва да бъде съкратена драстично.Да останат само хората които имат необходимите качества и си разбират от работата.В настоящия момент тези са много малко.

Kakvi sa tezi gluposti? 300 dni otpuska se natrupvat s godini i po zakon, zashto Stanishev shte e vinoven? Ne che Stanishev e cvete, no si ima za kakvo po-vajno i logichno da go podhvanat. Aman ot kreteni, i predishnite i segashnite...

А как да си използват отпуските служителите, като се пускат неофициални заповеди, че същите се забраняват поради огромния обем работа???? Как да си ги вземат служителите като се обявява от горе, че еди кога си имате максимум 5 дена или директно се казва: Отпуските са забранени до второ нареждане??? който не е запознат, по-д-бре да не коментира изобщо!!

ПРАВ(А) СТЕ,ХОРАТА СА СЕ ТРУДИЛИ НЕУМОРНО, ДЕНЕМ ИНОЩЕМ-А ПЪК НИЕ ГИ ПЛЮЕМ. КАКВО ЛИ БИ СТАНАЛО АКО НЕ БЯХА ТЕ?

И в напоителни системи положението не е по-различно. Всичко е като преди. Само празни обещания. Хората на предишния изпълнителен директор(сега депутат), получават много по - високи заплати от останалите. Увеличи се и възнаграждението на борда на директорите. Назначават се хора и по граждански договори с много добро заплащане и т.н.(нали щеше да се прави ревизия на предишното ръководство)

Брех. Че те ако бяха толкоз работливи че да не си ползват отпуските да сме станали втора Швейцария бе.

До Човек-точно така е за съжаление.Нито дума за бюджет 2010, нито за това ,че 100 дни се раздухват измислени скандали и никой не работи/по-лошото е ,че неможе да работи/,но това е чалга държавата - не може да мисли самастоятелно, а всеки народ си заслужава управниците!То не сатва само с ядене, трябва и акъл!!!

Не трябва ли отпуската за миналата година да се използва до средата на настоящата, в противен случай се губи?!

Ами ето, че аз работя в държавно предприятие и просто като искаш да излезеш отпуск, началниците не те пускат защото имало много работа. Това, че са се събрали много дни, не значи че не сме искали да ги ползваме!