Запознаваме ви с констатираните фрапиращи нарушения в Община Провадия. Говорим за един „Филчогейт“, за неправомерни действия на кмета на общината от БСП Филчо Филчев. Когато човек се запознае с първия доклад за управлението на кмета от БСП в Провадия остава шокиран, заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

"Това, което на мен ми направи впечатление е , че има злоупотреба и терминът, който се използва е "източване на държавния бюджет", допълни той.

„В доклада на Държавната агенция за финансова инспекция са открити множество нарушения. Най-стряскащото от тях е използването на държавен ресурс в размер на почти половин милион лева без проведената задължителна обществена поръчка. Възлагането на обществения транспорт на една частна фирма без да са
спазени законовите изисквания“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

 „Освен възлагането на транспорта без спазването на законовите изисквания, Агенцията за финансов контрол е констатирала и множество нарушения и неправомерно разплащане на държавни средства за неизвършени услуги“, каза още депутатът.

"Хората идват при нас и ние няма как да не реагираме. В офис сметките, в които са изготвяни фактурите, има фалшиви имена. В тях фигурират лица, които не фигурират в държавния регистър. Ние сме подготвили сигнал до главния прокурор, който ще внесем днес. Това не е първата такава среща, няма и да е последната", съобщи Тодоров.

От ГЕРБ представиха пред журналисти "фрапиращите констатации" изнесени в доклад номер 2 от 26 февруари на Агенцията за държавна агенция, констатиращ нарушения в община Провадия.