Таня Андреева: Няма ”трети пол”

stat
10:27  |  3 януари 2018 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Таня Андреева: Проблемът с гласуването за признаване на ” трети пол” е сериозен Таня Андреева: Проблемът с гласуването за признаване на ” трети пол” е сериозен
Сн.: Bulphoto

Лекар съм, акушер-гинеколог. Виждам всеки ден как се раждат децата - момичета и момчета /женски и мъжки пол/. Няма трети пол.
Това заяви д-р таня Андреева, бивш министър на здравеопазването.

Може ли някой да ми обясни какво представлява "трети пол"?!

Проблемът с гласуването за признаване на " трети пол" е сериозен. Освен икономическите и социални причини, това е не по-малко важно за демографската политика и раждаемостта. Не може да объркваме децата си! Няма трети пол! А кой как се чувства е въпрос на избор, подчерта д-р Андреева. 

Дир. бг припомня, че днес се очаква МС да гласува като точка 6 от дневния ред проектът за ратифицране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, подписана на 24 април 2016 г. Това е т.нар. Истанбулска конвенция, която признава третия пол и налага още от детската градина децата да се съобразяват с това.

Преди дни от ВМРО излязоха с позиция, в която категорично се обявиха срещу ратифицирането на документа. Според партията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов тя "налага учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и създава възможност за налагане на еднополови „бракове“.
Последно в Политика


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?