Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Парламента след срещата си представители на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, предаде Агенция "Фокус".

„И на предишните консултации, в които участвахме казахме ясно и точно – това, което предложат ПФ и РБ ние ще го подкрепим, за да може да стане факт, защото и двете партии казаха: „Ако не се случи това, ние напускаме правителството“.

"Ние всичките знаехме и знаем и сега при този парламент и при тези политически партии, колко трудно отново ще се намери консенсус да се намери правителство“, каза той.

По думите му каквито и предложения да бъдат дадени, след като е спазен принципът всеки българин да може да гласува, от ГЕРБ ще ги подкрепят.

„Нито става въпрос за преформатиране на правителство, нито каквото и да било“, заяви премиерът.

Той призова министрите да отидат да си вършат работата, а депутатите да подкрепят предложенията в парламента.

По отношение на Турция, 35 секции според него извън ЕС е най-либералното нещо, което има за българи зад граница, което страната ни дава.

Никой не е поставял условия

Нито аз съм поставял условия на РБ и ПФ нито те на мен, защото имаме коалиционно споразумение, което спазваме, отговори на брифинга премиерът Бойко Борисов на въпрос дали е поставил някакви условия от РБ и ПФ, или те на него.

Във връзка с това дали министърът на отбраната Николай Ненчев оттегля искането си за оставка на премиера и промяна на коалиционното споразумение с РБ, Борисов заяви: „С министър Ненчев съм всеки ден заедно, не е ставало въпрос да се подменя министър на отбраната”.

„Това, че г-н Каракачанов иска да стане върховен главнокомандващ и началник на Ненчев е негово право и на ПФ – да издигнат кандидат и да се борят на президентските избори”, коментира министър-председателят.

Премиерът посочи, че всяка от партиите си има свой кандидат. „Пожелавам успех на всички“, каза той и подчерта, че опонентът на ГЕРБ е БСП, „Опонентът на ГЕРБ е БСП. Така че, който друг си търси друг опонент нека си го намери“, каза Бойко Борисов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За ултиматума на премиера към Реформаторския блок

АНКЕТА: Стабилна ли е управляващата коалиция?