Срещата, в която ще участва българската делегация, ръководена от премиера, съпътствана от икономически форум, ще се състои в Сучжоу, Китай, на 24 и 25 ноември съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума, с президента на Китайската народна република Си Цзинпин.

По време на посещението си в Шанхай, Сучжоу и Пекин, от 22 до 27 ноември, министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера Ли Къцян и с кмета на Шанхай Ян Сюн.

В състава на правителствената делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Предвидено е и провеждането на конференция "Инвестирай в България. Разшири се в Европа", организирана от Българската агенция за инвестиции.

При скорошната си визита в България, министърът на външните работи на Китайската народна република Ван И заяви, че основната цел на неговото посещение беше да превърнем партньорството и сътрудничеството в реални резултати, които народите от двете ни страни могат да видят.

Ван И коментира, че през 66-те години от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай двете страни не са имали проблеми помежду си и за това китайските делегации в страната са толкова редки.

Той припомни посещението на българския президент Росен Плевнелиев в Китай, където и двете страни са отбелязали посоките за развитие на двустранните си отношения.