„Мъжът е съпричастен към случая. Процесуално-следствените действия продължават и се надявам в скоро време да има резултати”, каза Цветанов, цитиран от "Фокус". Той обясни, че все още не могат да се оповестяват версиите, по които се работи, за да не се възпрепятства в разследването.

41-годишният Димитър Сукалински – Банскалията бe открит мъртъв в апартамента си в Благоевград снощи. Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. 
Той е регистриран за футболно хулиганство, измама, купуване на гласове.
 
Златния, който е криминално проявен, днес беше изведен от спецполицаи с качулки от жилището му на 5-я етаж в блок 1Б в квартал "Струмско" в Благоевград, което повече от час и половин се обискираше в присъствието на поемни лица, съобщи БГНЕС.
По информания на Дарик са разпитани и задържани още няколко души.

Адвокатката на Георгиев - Мария Георгиева, се оплака, че 8-годишното дете на клиента й е станало свидетел на задържането.
Тя се оплака от полицейско насилие спрямо Златния, както и от това, че не е допусната в жилището на клиента си.

Съпругата му Детелина коментира, че това е полицейска държава. Била на работа, полицай й се обадил, че трябва да се прибере у дома. Когато се прибрала, видяла съпруга си на земята, а върху него 10 полицаи с качулки като по филмите. След това го извели надолу по стълбите.