Бившият директор на ЦРУ Джон Бренан ще се яви пред комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ на 23 май, за да свидетелства по разследването за евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В съобщението на комисията се посочва, че отначало Бренан ще отговаря на въпроси на заседание, открито за обществеността и медиите, което ще бъде последвано от сесия при закрити врата.

Бившият сенатор и кандидат за вицепрезидент на демократите Джо Либерман се очертава като водещ кандидат за поста директор на ФБР, съобщиха американски медии, цитирани от Ройтерс.

Списание "Политико" и телевизия Си Ен Ен не назоваха своите източници. Според тях президентът Доналд Тръмп е беседвал вчера с Либерман и бившият сенатор се откроявал като един от основните претенденти за мястото на уволнения Джеймс Коми.

Тръмп обяви, че е близо до избирането на нов директор на ФБР. Попитан в началото на своята среща с колумбийския си колега Хуан Мануел Сантос дали Либерман е един от фаворитите за поста, американският президент отговори лаконично: "Да, той е".

Бившият сенатор бе кандидатът на демократите за вицепрезидентския пост в надпреварата за Белия дом през 2000 г., спечелена от републиканеца Джордж У. Буш, припомня Ройтерс.