При пожара загинаха две кученца, а други две получиха изключително тежки изгаряния.

Организаторите на петицията припомнят за случилото се на 21 февруари, когато беше запален един от приемните домове, където организацията настанява част от спасените животни до тяхното осиновяване.

„Деянието е със сигурност умишлено, има записи от камери, на които се виждат участниците в това престъпно и кошмарно дело... Събрани са улики и доказателства. Заподозреният е добре познат на полицията от множество предишни жалби от нас и други потърпевши наоколо - за заплахи, кражби, нападения с брадва, побой над наша доброволка...

Разследването се бави... чудовището се чувства безнаказано и вилнее. След палежа е бил задържан и освободен с подписка до приключване на поредното разследване... неясно колко време...Ние знаем, че в България "разследването" на такива случаи обикновено никога не приключва и не достига до никакъв конкретен резултат.“, пишат организаторите, цитирани от Moreto.net.

Те посочват, че според Наказателния кодекс за прояви на жестокост към животно и причиняване на увреждане или смърт законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от хиляда до 5 хиляди лева.