Оперният певец Марио Николов е възстановен от съда на поста директор на Държавен музикален и балетен център след сага, продължила повече от 3 години. След това певецът е поканен в Министерството на културата, където обаче го чакат поредица от изненади. Първо е възстановен на поста, а в следващата минута договорът му е прекратен, защото е изтекъл мандатът му.

По този повод Марио Николов пусна обширен пост на страницата си във Фейсбук.

Ето какво пише той:

Днес (б.р- датата е 29 май) бях официално поканен в Министерството на културата, за да ми бъде връчена заповед за възстановяване на незаконно отнетото ми работно място - длъжността директор на Държавен музикален и балетен център - София, в изпълнение на влязлото в сила съдебно решение.

В следващата минута, като извинение от страна на МК за незаконното ми уволнение през 2015 г., и всички последвали от това неудобства, както и за публичните опити за моето дискредитиране пред обществото, ми бе връчена втора заповед. С нея МК прекрати назначаването ми за директор с мотив - изтичането на неупражнения повече от три години мандат. Длъжността е конкурсна с пет годишен мандат. При незаконното ми уволнение повече от три години от мандата ми "изгоряха ", но МК намери за редно да ме "компенсира" по този подходящ начин.

В каква държава живеем само! Така ли държавните институции уважават съдебните решения? Чудесно! Ами..., продължаваме напред!

Господин министър, спите ли спокойно?