Специализираният съд остави в ареста обвинените за участие в престъпна група за изнудване полицаи от столичното Четвърто РПУ. Според мотивите на съда, няма опасност от укриване, но е възможно задържаните да извършат друго престъпление.

В залата бяха доведени трима от задържаните - Красимир Кръстев, Радослав Томов и Марио Дринцолов. Четвъртият - Антони Апостолов, е влязъл по спешност в болница още в петък. 

Съдът смята, че има достатъчно събран доказателствен материал, за да се направи обосновано предположение, че лицата са извършили престъплението, за което са обвинени. 

На 23 януари т. г. общо петима служители на сектор "Икономическа полиция" бяха задържани в сградата на полицейското управление. Обвинения за участие в престъпна група и търговия с влияние бяха повдигнати на четирима от тях, като прокуратурата поиска да останат за постоянно в ареста.

За лидер на групата е сочен началникът на Сектор "Икономическа полиция" в Четвърто РПУ Красимир Кръстев.

Според събраните доказателства, групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Четвърто РПУ, а сигналът срещу тях е получен в края на септември миналата година. Полицаите са рекетирали десетки търговци в столичния квартал "Лозенец", които са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.