Състав на Окръжен съд - Плевен /ОС/ е наложил днес на двамата обвиняеми за убийството на непълнолетния младеж от Кнежа постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Задържаните за тежкото престъпление са двама мъже на около 20 години. Те са от Бяла Слатина и, според изнесените вчера на пресконференция данни от разследващите, са пребили жестоко непълнолетния след възникнал конфликт в автомобила, в който тримата са се возили в нощта на 28 срещу 29 ноември.

Високата обществена опасност на престъплението, характеризиращо се с брутална жестокост и абсолютно пренебрежително отношение към неприкосновеността на чуждата личност, както и последвалите деянието действия, извършени от двамата обвиняеми, по укриване на тялото, са сред мотивите на съда, довели до вземане на най-тежката мярка за задържане.

От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Обвинението е за престъпление, за което е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, поради което е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление.

Определенията на съда не са окончателни. Те могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд - Велико Търново. В случай на постъпила жалба или протест, делото пред горната инстанция е насрочено за 10 декември т.г. от 10.00 часа.