Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност за опит за кражба на автомобил 46-годишния мъж, познат още с прякора Руснака, съобщиха от обвинението.

На 1 август тази година около 04:15 ч. пред блок в гр. София, обвиняемият - роден в Русия, чрез използването на отвертка е направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил марка "Мерцедес".

Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини - Руснака е бил забелязан от собственика на колата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години.

Ден по-рано на брифинг беше съобщено, че автокрадецът е задържан при акция на СДВР и групата "Кобра", като при ареста се е опитал да избяга от униформените през терасата.

Руснака е осъждан многократно. Предвид възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, той е задържан за срок до 72 часа. През февруари той е излязъл от затвора след изтърпяна присъда за престъпление с наркотици.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.