24-годишният мъж, който вилня в столичният храм "Света Неделя" гол до кръста, е задържан за постоянно в ареста.

На 12 и 13 юни той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът е влязъл в храма гол до кръста, с препасана хавлиена кърпа. След това седял гол и обиждал един от дяконите и председателя на църковното настоятелство. Освен това той е отправял непристойни думи към жена и е нанесъл множество удари с крак по вратата на външната свещопродавница на храма, после влязъл там, за да преспи през нощта. Деянията са извършени с изключителен цинизъм, допълват от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият първоначално е бил задържан до 72 часа, а в Софийския районен съд е било внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мъжът е осъждан и предвид криминалното му минало, съдът се е съгласил с доводите на наблюдаващия прокурор, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, затова спрямо Г.А. е взета най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на магистратите подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.