Премиерът Бойко Борисов не се яви на заседанието по делото, което Мая Манолова заведе срещу него за клевета. Следващото заседание е насрочено за 9 март от 9:00 часа.

Председателката на движение "Изправи се.бг" съди лидера на ГЕРБ заради негови твърдения по време на предизборната кампания на местните избори, че се е срещала с роми в квартал "Волуяк" и че така наречените братя Галеви са помагали в кампанията ѝ за кмет на София.

"Най-вероятно отлагането на делото се дължи на нежеланието на Борисов да бъде осъден преди изборите. Но трябва да има справедливост, не може министър-председател да излезе по телевизията и да наговори куп лъжи за основния си опонент- За нас това дело е важно, за да получи оценка от името на правосъдната система. За подобно поведение да си получи той осъдителното решение. Борисов избяга от заседанието. Очевидно, че ще избяга и от делото на 9 март, но ние докрай ще продължим", коментира пред сградата на Софийския районен съд Манолова, която за парламентарните избори на 4 април се обедини с Отровното трио в коалицията "Изправи се! Мутри, вън!".

"Съдим и кафявите му медии за ежедневните лъжи, а калната кампания преди изборите вече започна. Заедно можем да демонтираме едноличния модел и да се преборим за свобода на медиите и истинска съдебна реформа", допълни тя в профила си във Фейсбук.

Адвокатът на Манолова - Минчо Спасов, допълни, че днес е трябвало да стане ясно дали Борисов или неговият организационен секретар лъже в своите показания и изявления. Има противоречия между твърденията на Борисов и показанията на организационния секретар на ГЕРБ и главната редакторка на ПИК, които са свидетели в защита на премиера, подчерта самата Манолова.

От деловодството заявиха, че отлагането вероятно е заради неявяване на вещото лице, в случая - Бойко Борисов.