Съобщения за снаряди идват от различни части на града, пострадали са сградите на протестантска църква и детска спортна школа, съобщи РИА Новости.

Сутринта бе съобщено, че снаряди са се взривили в приемното отделение на болница, жилищни сгради и тролейбусно депо. Има един загинал и петима ранени.

От пресцентъра на самопровъзгласилата се Донецка народна република предупредиха, че украинскатата армия се готви да щурмува Донецк и Макеевка, като силите на Киев струпват артилерия и жива сила и укрепват позициите си около двата града.

Местните власти призоваха гражданите да не излизат по улиците.

Вчера Донецк бе подложен за първи път на обстрел от украинската авиация. Жертви няма. Ударите са били нанесени от самолети на украинските военновъздушни сили по квартала "Калинински" на града. На една от улиците в резултат на обстрела се бе образувал кратер с диаметър 4 метра и дълбочина 1,5 метра.

Артилерийски обстрел и на Горловка

Петима мирни граждани са загинали, а десет са ранени при артилерийски обстрел на град Горловка в Донецка област, съобщава Газета.Ру, като се позовава на съобщение на градския съвет.