Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, която е и заместник-ръководител на отдела на Централния комитет на партията в страната, отговори на южнокорейския президент Мун Дже Ин, който осъди остро скорошните изстрелвания на две севернокорейски балистични ракети. Това съобщава РИА Новости с позоваване на Севернокорейската централна телеграфна агенция (ЦТАК).


Йо Чен обяви, че вече не е в състояние да "се сдържа" след публичните изявления на южнокорейския лидер. Тя също така отбеляза, че думите на политика представляват "апогей на наглостта".

Освен това тя сравнява Дже Ин с "американски папагал" и обвинява южнокорейските власти в циничност.

Според нея тези изявления са подобни на "хищническите" действия на САЩ, които "намират вина" в Северна Корея, вярвайки, че мерките за самозащита на страната са нарушение на резолюциите на ООН и заплаха за международната общност.

Преди това американският президент Джо Байдън предупреди Северна Корея за "ответни действия" в отговор на изстрелването на ракети.

По-рано беше съобщено, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег в Японско море на 25 март.

Според южнокорейските военни те са били изстреляни от североизточната провинция Южен Хамген. Ракетите са прелетели 450 км на височина 60 км.