Синоптиците прогнозират, че Isaac ще връхлети със всичката си сила сушата през нощта във вторник срещу сряда. Според експерти, цитирани от Ройтерс, още в понеделник срещу вторник бурята ще се превърне в ураган

Основният удар от стихията ще се поеме от територии на Флорида и Луизиана. В тези два щата, както и в Алабама и Мисисипи, властите обявиха извънредно положение. Заради бурята бяха отменени стотици полети от и за летищата в Маями и Форт Лодърдейл.

Лошото време силно затрудни и откриващия се днес в Тампа, Флорида национален конгрес на Републиканската партия, на който Мит Ромни официално ще бъде номиниран за кандидат-президент на изборите на 6 ноември. По този повод се появиха шеги, че Господ очевидно е демократ, тъй като подобни трудности имаше и преди 4 години, по време на тогавашната президентска кампания, съобщи БНР.

Над шест хиляди домакинства са останали без електричество. По-рано бурята премина през Хаити, причинявайки смъртта на седем души.

Още в началото на азиатската търговия петролът поскъпна заради страховете за петролните инсталации в Мексиканския залив от връхлитащата ги тропическа буря Isaac. Барелът Брент от Северно море се продава с 1,40 долара по-скъпо от котировката при затварянето в петък до 114,99 долара, предаде БГНЕС.
Трус от 7.5 в Тихия океан на около 125 км от бреговата линия на Салвадор заплашваше да предизвика цунами и дори за кратко се Тихоокеанският център обяви, че има такова. АП цитира океанографа Дейвид Уолш от центъра, базиран на Хаваите, че е регистрирано надигане на водата от 20 см край Акахутла в Салвадор, което той определя като незначително.
Регистриран е и втори трус час по-късно в същия район с магнитуд 5,4, съобщиха властите в Салвадор.
Предупреждение за опасност от цунами бе отменено по-късно. Няма сведения за жертви или щети, предава БТА.