Срутването е на площ от 500-600 квадратни метра, съобщава РИА Новости. Ранените са откарани в болница, като една жена е в критично състояние.

Загиналата е 35-годишна служителка на магазина, съобщи Газета.Ру.

На мястото имаше линейки и спасителни екипи, които разравят отломките. По предварителни данни покривът е рухнал в момент, когато служители на търговския център са почиствали снега от него, а причината за инцидента е неправилна експлоатация на сградата.

По думите на очевидец, цитиран от руската агенция, след срутването служителите на магазина изпаднали в паника и не оказали никаква помощ на посетителите. "Никой не ни показа откъде да излезем, нито охраната, нито продавачките, които плачеха и не знаеха какво да правят", разказва очевидецът Сергей Малцев.

Местните власти разпоредиха всички големи търговски обекти в града да проверят покривите си и да изчистят натрупания сняг.

Спасителните екипи са приключили с издирването на пострадали и жертви през нощта, съобщава БТА. Залата е била проучена и от кинолози със специално обучени кучета. Хора под отломките не бяха намерени.

Последна актуализация в сряда, 10.16 ч.