Руският президент Владимир Путин днес се появи в Кремъл, откъдето се оттегли в разгара на пандемията от Ковид-19, за да работи от началото на април от резиденцията си в Ново Огарьово, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Резиденцията се намира в района на Москва и оттам Путин правеше видеконференции.

Но днес той е имал среща в Кремъл с генералния директор на руските държавни железници Олег Белозеров, става ясно от снимки, разпространени от Кремъл.

Не е ясно дали Путин засега ще поднови работата си на пълно работно време в Кремъл.

За да не се зарази президентът обаче, още от февруари температурата на журналистите и на официалните представители, присъстващи на събития заедно с него, се измерваше.

Путин и Белозеров

Снимка: Kremlin Pool Photo via AP/БТА

Няколко висши представители на руските власти се заразиха с новия коронавирус, сред които говорителят на Кремъл - Дмитрий Песков и премиерът Михаил Мишустин.

Мишустин вече оздравя и се завърна на работа преди дни, а днес Песков е изписан от болница, където се лекуваше, предаде ТАСС. Той съобщи, че сега ще бъде под карантина, но добави, че планира да се върне към работа.

"Постепенно ще започна работа в домашен режим", каза говорителят.

В Русия има над 353 000 случая на зараза, от които 3633 с летален край. Но броят на новите случаи намалява и поради тази причина властите започват да облекчават мерките за изолация. Правителството ще започне да отменя ограниченията върху вътрешния туризъм от 1 юни. Но все още е рано за властите да се произнесат относно почивките на руснаците в чужбина.

В Москва мерките за изолация ще са в сила до края на май.