Тялото на основателя и собственика на най-голямата индийска верига кафенета "Кафе Кофи дей" бе открито край река в околностите на южния град Мангалор, предаде Би Би Си.

Ви Джи Сидхарта изчезна безследно в понеделник, след като казал на шофьора си, че иска да се поразходи. Когато мъжът не успял да се свърже с бизнесмена след около час, подал сигнал в полицията. 

Днес индийските власти съобщиха, че тялото на милиардера е открито от рибари. Самоличността му е потвърдена от членове на семейството.

Борда на директорите на компанията проведе вчера спешна среща, за да дискутира отсъствието му и призоваха за подкрепата на всички акционери.

В бележка до стоковата борса се посочва, че "компанията е била професионално ръководен от компетентен бизнес екип, който ще осигури приемственост на бизнеса.

59-годишният магнат приживе не обичаше да се показва в светлината на прожекторите. Той е роден в семейството на собственици на плантация за кафе, но първата му компания е инвестиционна фирма. Той използвал печалбите от нея, за да влезе в бизнеса с кафе.