Труповете при нападението с нож по-рано днес в парижкото предградие трап са общо 3, гласи последната информация от френската полиция. Първоначалната информация сочеше за един загинал и две тежко ранени жертви.

По последни данни на Асошиейтед Прес единият мъртъв е убитият от полицаите нападател, а двугите две тела са на майка му и сестра му. Все още не е ясно каква е била ролята им при инцидента. АП съобщава само, че "при атаката мъжът се барикадирал в къща в квартала и това е наложило намеса на елитни части". Има и един ранен, който по първоначални данни е бил случаен минувач. Телевизия BFM TV допълва, че нападателят е крещял "Аллах е велик".

В Туитър вътрешният министър Жерар Колон потвърди, че въоръженият мъж е бил неутрализиран. Той приветства бързата полицейска реакция и достойната за пример мобилизация на силите за сигурност.

Според BFM TV въоръженият мъж е бил на около 30 години и в миналото е бил съден по обвинения за тероризъм, но бил оправдан, предаде ТАСС.

Докато властите опитват да установят дали става дума за терористична атака, "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за нападението. АФП се позова на съобщение на информационната агенция на групировката Амак, според която нападателят е "боец на ИД".

Според източник от антитерористичните служби около петдесетина души са преминали през структура, наречена "мрежата на Трап", която изпращала бойци в редиците на джихадистите в Сирия и Ирак. Правителството включи Трап, предградие с около 30 000 жители, в списък на 30-те френски квартала, в които да вложи повече средства и да прати повече полицейски служители с цел подобряване на сигурността.