В Израел дъното на басейна на частна къща се срути по време на парти, а водата засмука двама мъже, един от тях все пак е успял да се измъкне, пише The Times of Israel.

"Нивото на водата изведнъж започна да спада и се образува водовъртеж, който погълна двамата мъже", разказва очевидец пред местни медии. Той отбеляза, че по време на трагедията на мястото на инцидента е имало около 50 души.

Друг свидетел разказва, че вихърът е погълнал жертвата за няколко секунди и че е можело да има още жертви, но по това време в басейна е имало само шестима души.

Инцидентът е станал следобедните часове на четвъртък.

Спасителните екипи на мястото на инцидента в град Кармей Йосеф откриват тялото след сложна спасителна операция, която отнема четири часа и изисква помощта на Go-Pro камери, закачени на каските на служителите, докато те се спускат дълбоко под земята.

От пожарната и спасителната служба съобщиха, че издирването се е усложнило поради опасенията, че тунелите, които се разклоняват от дупката, могат да предизвикат вторично срутване.

Преди да успеят да открият тялото на изчезналия мъж, спасителните сили изградили опорна конструкция, за да предотвратят по-нататъшно срутване на дъното на басейна върху тях.

Спасителните екипи, изпратени на мястото по-рано, са оказали помощ на 34-годишен мъж, който е успял да излезе. Той е получил леки наранявания в долната част на тялото.

По-късно в четвъртък вечерта полицията съобщи, че започва разследване на смъртта и проверява дали басейнът е бил експлоатиран с подходящия лиценз.