52-годишната Петя Димова-Калогера от Димитровград е първата българка, която се ваксинира в Гърция срещу Covid-19. Петя работи в Университетска болница АХЕПА в Солун като санитар. Ваксината й е поставена в понеделник, 4 януари.

"Втората доза ще ми бъде поставена на 26 януари. Чувствам се прекрасно. Вчера бях малко отпаднала, но бързо се възстанових и днес съм много добре", сподели за в. "Труд" Петя Димова. 

"Работя в Covid-отделение от началото на епидемията. Бях в интензивно отделение и реанимация при първата вълна, сега работя в клиниката", разказва още българката. Петя живее и работи в Гърция от 27 години. От 8 години е омъжена за гръцки гражданин.

Масовата ваксинация на населението против коронавирус при съседите ще започне на 20 януари. Първи ще получат ваксина възрастните хора над 85 години. Онлайн платформата за насрочване на ваксинирането ще бъде отворена на 11 януари. До вторник вечерта в Гърция бяха ваксинирани 16 400 души, а запасът в момента е 150 850 дози. За последното денонощие в Гърция са регистрирани нови 816 заболели и 48 починали.