Във видео-послание, разпространявано в интернет, един познат на полицията терорист, призовава мюсюлманите във Федералната република в дните около изборите да си останат по къщите.
От снощи на обществени места като гари и летища охраната е увеличена, съобщи БНТ. Чрез видеопослание ислямистът от Бон Бекай Харах плаши Федералната република със сериозни последствия, ако германският контингент не се изтегли от Афганистан. Ултиматумът на Харах нямаше да се приеме насериозно, ако той не беше известен като член на Ал Кайда. Облеклото му е нетипично за подобни записи и не напомня по нищо на предишни заплахи.
Посланието му обаче е еднозначно и служителите по сигурността не го подценяват. Бекай Харах, който се нарича Абу Талха Германецът, заявява, че когато и последният войник на Бундесвера напусне Афганистан, тогава и последният муждахидин ще бъде изтеглен от Федералната република. Той призовава мюсюлманите в страната в продължение на две седмици след изборите да избягват обществени места и да пазят децата си.
Именно времевата рамка отличава тази най-нова заплаха от други подобни. Експерти по тероризма твърдят, че така Бекай Херах сам поставя Ал Кайда под натиск, защото ако до две седмици след изборите в Германия не се случи нищо, никой повече няма да обръща внимание на заплахите. За тази година това е третото подобно видео, разпространено от германеца с марокански произход.