Американска болница показа в реално време (Twitter) какво се случва в операционната зала, когато се извършва необикновена хирургическа интервенция - пришиване на две ръце на пациент, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Рано сутринта във вторник, Еврейската болница Дева Мария в Луисвил в щата Кентъки, САЩ (Jewish Hospital & St. Mary's HealthCare) е планирала да проведе тежка операция по последователно присаждане на двете ръце на пациент - това е третата, подобна, която е извършена в Щатите.

След 18 часа болницата е обявила, че операцията е била детайлно коментирана в реално време и вече е приключила. Преди да приключи с коментарите в микроблога, болницата е уточнила, че "хирурзите, които са оперирали не участвали в онлайн отразяването, а само са коментирали".

Хирург с лаптоп се е бил настанил в оперативния блок, за да може пуска постингите на колегите си по време на тежката и уникална операция, уточняват от  болницата.

"Семейството на пациента бе ентусиазирано от идеята да може да следи операцията онлайн вместо да чака сведения от персонала "на час по лъжичка", се казва още на сайта на болницата (handtransplant.com).