IBM България обяви, че разширява своята дистрибуционна мрежа с привличането на нов партньор Еском. Фирмата ще бъде новият дистрибутор на хардуерните продукти на IBM на територията на България. Привличайки Еском, гигантът се доверява на широката бизнес мрежа от над 300 активни партньори на фирмата.

“За нас в IBM е от огромно значение навременното доставяне на решения и услуги до всеки наш клиент. Еском е с доказана пазарна позиция и име, на което ние доверяваме своите бъдещи планове за развитие”, коментира генералният директор на IBM България, г-н Александър Раков.

„Партньорството с IBM ще ни даде възможност да помогнем на нашите партньори да увеличат своя бизнес, предлагайки им възможно най-иновативните дейта-център решения. Ще предлагаме различни решения, а това ще ни помогне да сме по-добри на пазара. Например, сега обявяваме изключително гъвкави финансови схеми, както за тяхното IBM демо оборудване, така и за техните проекти с ключови клиенти с приложение на IBM решения” каза г-н Светлин Йорданов, управител на Еском България.

Еском работи само с партньори и не продава директно на крайни клиенти, покривайки територията на България с над 300 активни партньори. В качеството си на VAD, Еском успешно помага на партньорите си да увеличават техния бизнес, предлагайки им маркетинг съпорт, сертификационни и квалификационни обучения, техническа пред-продажбена подкрепа, пилотни инсталации, инсталационна подкрепа, както и следпродажбена гореща помощ на второ ниво.

Еском е вторият дистрибутор на хардуерните продукти на IBM у нас. На Българския пазар те се предлагат и от дистрибутора Солитрон.