Интернет гигантът лансира нова услуга за потребителите, които искат да преглеждат в реално време новините, коментарите и друга информация съобщава Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Целта е потребителите да следят и дискусиите в социални мрежи като Facebook и Twitter на едно място.

Решението допълва усилията на компанията да се конкурира с търсачката Bing на Microsoft, като предлага повече услуги за сърфиращите в мрежата, например да следят коментарите и постовете.

Услугата ще е полезна и за хора, които следят общественото мнение онлайн за различни стоки и продукти, както и за нови филми и музика. Усилията на Google целят да подсилят ефекта от достъпа до информацията в реално време от социалните медии - в тази сфера конкуренция сред търсачките, особено се изостри в последно време.

Добавена е и функция за следене на конкретна дискусия. Услугата Google Realtime Search стартира на 40 езика и засега не планира да се продават реклами. Повече за новата екстра на адрес: google.com/landing/realtime.

Миналата година през октомври Microsoft обяви партньорства с Twitter и Facebook, за да осигури резултати в реално време. Сайтът позволява и да се избере конкретна географска зона на английски, руски, японски или испански.