Социалната мрежа Facebook стартира нова услуга “Places“, но засега е достъпна само в САЩ. Приложението е предназначено да свързва смартфоните с интернет и така в реално време да ви помогне да локализирате къде точно се намират "приятели" ви.

Услугата е на разположение на потребителите, ползващи смартфони с GPS функция и вече активна за американците, но от компанията са заявили, че скоро ще бъде достъпна и в други страни, съобщава агенция БГНЕС.

Новата екстра на Facebook е била представена на специална пресконференция в главния офис на компанията от основателя и изпълнителен директор на Facebook Марк Цукерберг. Предвиден е контрол на неприкосновеността, т.е. потребителите ще могат да избират кой да ги вижда - по подразбиране само приятелите имат достъп до информация за местоположението, уточнява CNET News.

Освен къде се намират, потребителите ще могат да споделят и с кого са, ако "приятелите" също имат Facebook профил. Това ще става възможно посредством тагове и услугата за хостинг на снимки.