Google ще стартира своя социална мрежа, по която активно се работи в момента, съобщава РБК. От няколко месеца, се тиражира различна информация в интернет, дори се появиха слухове как ще се казва новата платформа - Google Me, но нищо със сигурност още не знае. 

Пазарните анализатори обясняват, че именно с тази цел Google закупи двете компании - Zynga и Slide. Гигантът в социалните игри Zynga е спечелил 490 милиона американски долара през 2009 година, а през тази се очаква пазарът да достигне $835 милиона, по данни на Inside Social Games.

Седмица преди това Google придоби и Slide - социална платформа за публикуване на снимки и видеоматериари, основана от Макс Левчин - един от съоснователите на PayPal.

Последната придобивка на Google е разработчика на виртуална валута Jambool. Стойността на сделката не е обявена, но предварителните очаквания бяха за сума от порядъка на 70 милиона долара, писа TechNews.bg.

Към настоящия момент Google има около 900 милиона уникални посетители на месец, Facebook е с два пъти по-малко, но ако ръст на растеж на социалната мрежа се запази, то след една година нейната аудитория ще се увеличи на 50%.

Въпросът е къде ще е Google след една година.