Microsoft съобщи, че подменя висши ръководители в направлението си игри и мобилни устройства, допуснало грешки на пазарите за смартфони и и таблетни компютри, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Ветеранът Роби Бах (Robbie Bach) ще се пенсионира до края на годината като президент на направлението “Развлечения и устройства“. Роби Бах е на 48 години, а 22 години работи за Microsoft. Джеймс "Джей" Алърд (J.Allard заемащ позицията на Chief Experience Officer and Chief Technology Officer към направлението “Развлечения и устройства“ на компанията) също напуска компанията и ще бъде стратегически съветник на главния изпълнителен директор Стив Балмър. Дон Матрик остава ръководител на интерактивния развлекателен бизнес на Microsoft, а Анди Лийс ще бъде шеф на мобилните комуникации, но и двамата ще отговарят пред Балмър от 1 юли.

Джей Алард ще продължи да работи в корпорацията, но вече няма да се занимава с проекта за таблета Courier (модел с два дисплея), уточнява TechNews.bg. Алърд е отрекъл слуховете, че ще постъпи на работа в Apple, Google или който и да е друг конкурент на Microsoft, демонстрирайки преданост и лоялност към корпорацията. За разлика от своя колега, ветеранът Роби Бах възнамерява да си почива, както и да посвети повече време на семейството.