Въхпреки, че за Apple са характерни двойните стандарти при допускане на приложения в App Store - съвсем скоро бе отхвърленото приложение на карикатуриста Марк Фиоре, но след като бе обявено, че той е сред носителите на “Пулицър“ за 2010 - Apple се видя принудена да го помоли, отново да изпрати приложението за одобрение и вече за включване в услугата.

Сега, потребителят на много продукти на Apple - Матю Броуинг е изпратил писмо до шефа на Apple, в което обяснява, че е силно притеснен от политиката на компанията. Според него Apple упражнява все по-голям контрол върху съдържанието, което получават потребителите, и цитира случая с Фиоре и блокирането на приложения, които Apple оценява като порнографски.

В отговор, Джобс му написал, че Apple има моралното задължение да държи порното далеч от потребителите на iPhone. Нещо повече - в отговора си пише, че който иска порно, може да си вземе телефон с Android.

Това не е първият случай, в който Джобс отговаря така - по-рано този месец, по време на представянето на iPhone OS 4.0, той отново атакува Android, заявявайки, че за платформата е достъпен магазин за порно съдържание.