Той е казал, че през втората половина на 2010 г. Китай е планирал да изпрати втора орбитална сонда "Чанге-2” към Луната. Отначало тя е била разработена за замяна на "Чанге-1”, по-късно обаче е била напълно модернизирана и сега, според Пейцзян, тя се отнася към следващото поколение космически апарати.

През 2013 година към Луната ще бъде изпратен спускаемият модул "Чанге-3”, който трябва да изучи геологическите й особености. За 2017 година е планирано да бъде изпратен пилотиран космически кораб.

Първата китайска орбитална лунна станция е изстреляна на 24 октомври 2007 г. и след 16 месеца в Космоса е паднала на повърхността, но според китайските учени, апаратът е успял да състави точна топографска карта на Луната.

САЩ се отказаха през февруари 2010 година от целенасоченото усвояване на Луната. Новата стратегия за развитието на NASA допуска работа над краткосрочни космически мисии, а също така тясно сътрудничество с частни космически компании за създаване на нови пилотирани и безпилотни кораби.