Nokia изглежда се опитва да се намести в най-актуалните области от потребителската електроника и след като представи нетбук с марката си, изглежда се готви да обърне поглед и към бързо нарастващия пазар на електронни книги. Екипът работещ по проекта, вече е започнал и преговори с различни издатели, така че като нищо чудно, крайното устройство да разполага с възможности за мобилна връзка, като тези в Amazon Kindle.

Nokia има много по-добра международна дистрибуторска мрежа и по-голям опит в осигуряването на локално съдържание в страни като Индия и Китай, отколкото Apple и Google, е обяснил Оли-Пека Каласвуо пред New York Times.

По-любопитното е, че в същия материал се споменава, че Google се готви да пусне свой таблет, който ще работи с Android вместо с Chrome OS. Това е логично тъй като по този начин потребителите ще получат достъп до голям брой вече готови приложения. Компанията се готви и разработването на специален магазин за приложения за таблета, като междувременно също преговаря с различни издатели за осигуряването на съдържание като книги, списания, видео и т.н.