Телефоните Kin One и Kin Two са тъчскрийн и слайд ще се произвеждат от японската компания Sharp и ще се продават в САЩ от телекомуникационния оператор Verizon Wireless. В Европа моделите ще могат да се закупят във Великобритания, Германия, Италия и Испания от магазините на Vodafone.

Социалните мрежи - Facebook, MySpace и Twitter са основата на тези телефони. С партньорите ни работим усърдно, за да създадем невероятно мобилно изживяване за социалното поколение, работим за телефон, с който ще бъде лесно да споделяш моментите от живота си, заяви Роби Бах, директор на отдела за забавление и устройства на Microsoft. “Правим Kin за хората, които живеят, за да бъдат свързани в мрежата, за да споделят, за да изразяват чувствата си на семействата и приятелите си“, допълни той.

Виж снимки

Добавена е сериозна интеграция със Zune както и възможност за управляване на цялото съдържание на телефоните през компютърен браузър, пише kin.com, цитиран от Mobile Bulgaria. Техническите характеристики на Kin 1 включват: 2,6“ QVGA дисплей, 5МР камера с автофокус и светкавица, 4GB вградена памет, GPS приемник, FM радио, Wi-Fi и акселерометър.

Kin 2 разполага с 3,4“ капацитивен дисплей с резолюция 480 x 320 пиксела, 8МР камера с автофокус, сензор от Omnivision, ярка Lumi LED светкавица и възможност за запис на 720р видео. Има още стерео говорители, 8GB вградена памет, GPS приемник, FM радио, Wi-Fi и акселерометър.