Хакерите са се възползвали от уязвимост в браузъра Safari, за да пуснат на iPad нерегистрирани приложения. iPad е "най-горещият" продукт тези дни. Таблетът дебютира на пазара на 3 април, като хиляди американци се наредиха на опашки пред магазините на Apple и Best Buy, за да се сдобият първи с устройството.

По данни на Piper Jaffray, Apple е успяла да продаде между 600 и 700 хиляди таблета в първия ден, което надвишава по-ранни прогнози, клонящи към 300 хиляди броя. Не е изключено продажбите на таблета да превишат тези на iPhone.

За момента на американският пазар са достъпни - 3 модела: iPad с 16 GB се предлага за $500, вариантът с 32 GB струва $600, а за 64-гигабайтовата версия купувачите плащат $700. В App Store пък са достъпни две хиляди оптимизирани приложения за таблета. Внушителни опашки от купувачи се извиха пред най-популярния магазин на Apple - този на Петю авеню в Ню Йорк.

Първи с iPad се сдоби Грег Пакер, който дежури в продължение на две денонощия пред магазина, предаде Асошиейтед Прес. В петък вечерта към чакащите се присъедини и съоснователят на Apple Стив Возняк, който по-рано заяви, че няма да пропусне удоволствието да се нареди на опашка.

Очаква се до края на годината Apple да продаде 7,1 милиона броя устройства. Продажбите ще се удвоят през 2011-та и ще достигнат 20,1 млн. броя през 2012 година, по данни на iSuppli.