В Холивуд вече активно работят по създаване на 3D съдържание, а в същото време производителите на хардуер предоставят нови технологии за възпроизвеждане на триизмерен образа. Nvida, работи съвместно с Corel в тази посока. Вече е наличен прототип за възпроизвеждане на 3D Blu-ray видео на компютър, базиран на софтуера WinDVD на Corel и графични процесори (GPU) на Nvidia. 

Компанията обяви, че е готова с решения за 3D кино у дома, състоящи се от компютър с GeForce GPU и активни активни очила 3D Vision и 3D LCD монитори (1080p) от Acer. Финалният вариант на стандарта 3D Blu-ray се очаква да бъде официално обявен от Blu-ray Disc Association на предстоящото през януари изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Следващата година ще бъдат достъпни и първите 3D Blu-ray заглавия. През последните няколко седмици Nvidia демонстрира възпроизвеждане на 3D видео, компресирано с помощта на AVC Multi-View Codec (или AVC-MVC) - метод за компресия, който се очаква да бъде в основата на филмовото съдържание, записвано в 3D Blu-ray формат.

Триизмерното Blu-ray съдържание, компресирано с in AVC-MVC, може да бъде декодирано в реално време на определени графични процесори на Nvidia, в резултат на което изживяването при гледане на 3D филм в домашни условия ще бъде не по-различно от това, което е в 3D киносалоните в момента.